El pròxim dissabte dia 13 la Clavaria de la Mare de Déu del Carme de l'Eliana, amb la col·laboració de l'ajuntament, organitza el Primafest, un nou festival que naix amb vocació «de ser molt més que una cita de música valenciana». Al matí, des de les 11, hi haurà tallers de pràctiques ecologistes i també activitats on estaran presents el feminisme, el moviment «sense plàstics» o el foment de l'economia en valencià.

Pel que fa a la música, a partir de les 18.00 hores podrem disfrutar de les actuacions de JazzWoman, Aspart (de la Pobla de Vallbona), En Septiembre (de l'Eliana), Las Hijas de la Cumbia, Tesa i Cactus. Com a cap de cartell estaran Mafalda -la banda valenciana de nou components de música combativa que l'any passat va publicar el seu quart treball Palabras forman caos-, i Oques Grasses. La banda catalana ha editat fins ara els discos Digues-n'hi com vulguis, el 2014; Un dia no sé com, també el 2014, i Youponi, el 2016. Aquest any ha publicat el disc Fans del sol. En aquest temps ha fet més de 400 concerts a 10 països diferents i les seves cançons han aconseguit 8.000.000 de reproduccions a Youtube. Es tracta d'un cartell «variat quant a estils i amb una marcada presència de dones», tal com destaquen els organitzadors.

El recinte, al Parc de la Pinada i la plaça d'Europa -on tindrà lloc el Primafest-, es troba a deu minuts de la parada del metro, i també es pot arribar en bus. Hi haurà servici de menjars amb Gastroneta i barra de begudes.

L'entrada general costa 10 euros en venda anticipada. El dia del festival en seran 18. Hi ha una opció d'entrada+got+consumició+camiseta per 20 euros per als primers 500 compradors i també n'hi ha preus reduïts per a menors. Les entrades estan disponibles en la web oficial es pot trobar més informació.