L'Alqueria del Pi -situada en el marge esquerre del barranc del Carraixet entre Vinalesa i Bonrepòs i Mirambell-, va congregar dissabte als artistes musicals Joan Gómez i Agnès Pe, en la primera jornada de la segona edició del festival Horta Sonora. La banda de Bonrepòs i Mirambell juntament amb la Colla de dolçaina i tabal La Brama, i la Colla de Música tradicional Pepe Palau de Foios van interpretar dues peces becades i produïdes específicament per al festival, junt amb estos músics.

Demà dissante serà el torn de la banda juvenil de la Societat Renaixement Musical de Vinalesa i l'Agrupació Musical Alfara del Patriarca. Totes dues bandes de música es concentraran en la Plaça del Castell de Vinalesa a les sis de la vesprada i es dirigiran de nou fins a l'Alqueria del Pi, on començaran els concerts junt amb els artistes seleccionats per al certamen; en aquest cas: Pere Vicalet i David Salleras, Daniel Molina i Ramir Martínez.

Amb l'espai de l'horta com a element d'evocació i creació, així com amb la idea de conjugar música tradicional i producció contemporània, va nàixer aquest festival creat pel col·lectiu cultural Nitrato de Chile, en 2018, amb la col·laboració de la Mancomunitat del Carraixet, integrada pels municipis d'Alfara del Patriarca, Foios, Vinalesa i Bonrepòs i Mirambell.