16 de enero de 2020
16.01.2020

Levante-EMV estrena un espai setmanal per a la muixeranga

"Terra de muixerangues" aproparà cada divendres l'actualitat d'esta tradició valenciana

15.01.2020 | 22:43
Exhibició de muixerangues pel centre de València en la Fira de Juliol.

Levante-EMV estrena esta setmana una secció nova dedicada íntegrament al món muixeranguer. A partir de demà, dia 17, cada divendres els lectors de paper i web podran endinsar-se en l'actualitat i la idiosincràsia d'esta tradicional festa valenciana a través de «Terra de muixerangues», un espai nou que, setmanalment, recollirà el més destacat de l'agenda festera però que ens ajudarà també a conéixer-la més i millor.

L'impulsor d'esta iniciativa és Kassim Carceller, membre de la Conlloga Muixeranga de Castelló, qui ahir explicava que l'objectiu amb esta secció és «fer pedagogia i valorar la importància que té esta manifestació cultural en tant que patrimoni immaterial de la humanitat». Durant les pròximes setmanes, els lectors i les lectores de Levante-EMV coneixeran una part de la història d'esta representació cultural a través de cròniques i entrevistes que abordaran la festa des de diferents punts de vista: des del coneixement de les figures a la seguretat, passant per altres curiositats i un «abc» per a conéixer, de ben a prop, la terminologia i el significat dels termes més comuns. Tot això, escrit per signatures de dalt a baix del territori muixeranguer expertes en la matèria.

Amb esta iniciativa, el diari Levante-EMV evidencia, una vegada més, el seu compromís amb les tradicions i el patrimoni de les comarques valencianes i confia que esta secció puga ser el punt de trobada per al món muixeranguer valencià.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Màrtir


Blog 'Pren la paraula'


O tots (i totes) o ningú (i... ¿ninguna)?

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia