16 de enero de 2020
16.01.2020
Levante-emv

Levante-EMV estrena un espai setmanal per a la muixeranga

"Terra de muixerangues" aproparà cada divendres l'actualitat d'esta tradició valenciana

15.01.2020 | 22:43
Exhibició de muixerangues pel centre de València en la Fira de Juliol.

Levante-EMV estrena esta setmana una secció nova dedicada íntegrament al món muixeranguer. A partir de demà, dia 17, cada divendres els lectors de paper i web podran endinsar-se en l'actualitat i la idiosincràsia d'esta tradicional festa valenciana a través de «Terra de muixerangues», un espai nou que, setmanalment, recollirà el més destacat de l'agenda festera però que ens ajudarà també a conéixer-la més i millor.

L'impulsor d'esta iniciativa és Kassim Carceller, membre de la Conlloga Muixeranga de Castelló, qui ahir explicava que l'objectiu amb esta secció és «fer pedagogia i valorar la importància que té esta manifestació cultural en tant que patrimoni immaterial de la humanitat». Durant les pròximes setmanes, els lectors i les lectores de Levante-EMV coneixeran una part de la història d'esta representació cultural a través de cròniques i entrevistes que abordaran la festa des de diferents punts de vista: des del coneixement de les figures a la seguretat, passant per altres curiositats i un «abc» per a conéixer, de ben a prop, la terminologia i el significat dels termes més comuns. Tot això, escrit per signatures de dalt a baix del territori muixeranguer expertes en la matèria.

Amb esta iniciativa, el diari Levante-EMV evidencia, una vegada més, el seu compromís amb les tradicions i el patrimoni de les comarques valencianes i confia que esta secció puga ser el punt de trobada per al món muixeranguer valencià.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Frugalitat


Blog 'Pren la paraula'


Paraules amb denominació d'origen 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia