Els pròxims dies 22 i 23 de febrer se celebrarà en el Palau de la Música de València el primer Fòrum d'Escoles de Música organitzat per la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (Cosomuval).

Es tracta d'una trobada l'objectiu principal de la qual és dotar al professorat de les escoles de música de la ciutat dels recursos pedagògics més innovadors per a millorar la pràctica docent i, per extensió, l'aprenentatge dels alumnes.

En el Fòrum estan cridats a participar els aproximadament 300 professors que impartixen classe a les escoles de música de les 27 societats musicals que integren la coordinadora. No obstant això no es descarta que puguen assistir professionals d'altres entitats. Per a participar, cal inscriure's fins al pròxim 14 de febrer a través d'un formulari, disponible al web de Cosomuval.

El president de la coordinadora, Miguel Hernández, explica que «dins de les activitats anuals, en 2020 hi haurà dos esdeveniments especials. El primer d'ells és este Fòrum d'Escoles de Música, dirigit als nostres professors, i el segon serà la Fira dels Bandes, que se celebrarà el pròxim maig i que serà una mostra oberta a la ciutadania amb l'objectiu que coneguen millor a les nostres societats musicals i les seues activitats».

Per part seua, segons Aina Thous, coordinadora del Fòrum, «esta iniciativa sorgix de la necessitat plantejada pel nostre professorat per a millorar les seues habilitats pedagògiques. Confiem que la resposta siga molt positiva i per això esperem una alta participació, perquè és una oportunitat de trobada i posada en comú per a tot el professorat de les nostres escoles de música».

Ponències i tallers

El programa inclou diverses ponències i tallers que abordaran qüestions com la comunicació i les xarxes socials en el context educatiu i metodologies innovadores com Gabou o Fasolet (a càrrec de professionals com Francisco Fermín Galduf i Patricia Moreno, respectivament). Així mateix es parlarà sobre la metodologia Batucado amb Yvette Delhom i d' Smartmusic amb Filibert Mira i hi haurà una conferència entorn d' Aulavirtualmusica.com a càrrec de Cristóbal Navarro i Sergi Rajadell.

A més el dissabte a les 20:00 hores tindrà lloc un concert del grup Enflautats, pertanyent a la Unió Musical l'Horta de Sant Marcel·lí. Finalment, el diumenge a les 12.30 hores se celebrarà un concert de clausura protagonitzat per la Banda Juvenil Comarcal de València de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (Fsmcv) dirigida per José Viso Roger.