Gianni Rodari va ser un geni de la imaginació. Un escriptor cabdal de la literatura universal que va ser fonamental per reconstruir l'imaginari pedagògic italià després de la dictadura feixista de Mussolini i de la devastació de la II Guerra Mundial. En este context, l'any 1951 va escriure una de les seues obres més populars i inoblidables, Les aventures d'en Cebeta, tot un clàssic de la literatura. Amb motiu del centenari de l'escriptor que se celebra enguany a tot el món, Sembra Llibres reedita esta divertida faula contra les opressions protagonitzada per unes fruites i verdures entranyables, amb pròleg del músic i escriptor Xavi Sarrià, traducció d'Àlvar Valls i coberta d'Anna Aparicio.

Es tracta d'una aventura en què el jove Cebeta s'aliarà amb les criatures sotmeses per la reialesa amb l'objectiu d'alliberar el seu pare, empresonat injustament. Així, Rodari oferix, amb la seua màgia eterna i universal, una lliçó sobre el bé, el mal i l'amistat, però també una finestra per a imaginar una societat més lliure i més justa; una mescla entre Peter Pan i Robin Hood.

Com apunta Sarrià, la novel·la forma part de l'imaginari de diverses generacions perquè «perdura, deixa empremta, que podem llegir i rellegir , però, sobretot, com una esperança dirigida a grans i menuts, i contra el feixisme».