Una subhasta solidària d'il·lustracions inèdites i originals fetes pels principals artistes de falles infantils del moment. Això és el que es viurà esta vesprada a Sagunt dins de la III Gala Solidària organitzada per la falla El Mocador que recaptarà fons per a la lluita contra el càncer de mama, a través de l' ONG local Amuhcanma.

A les 19:30 hores, el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt vibrarà amb este acte on es subhastaràn treballs d'artistes de gran prestigi d'ambos sexes: Marina Puche, Gio Torres, Reyes Pe, Marina Marín, Silvia Conde, Ricard Balanzà, José Gallego, Miguel Hache, Germans JJ Garcia i Fernando Foix.

A banda de treballs donats pels artistes, un total de huit d'estes obres són les que ha fet Marina Puche per a donar vida al llibret infantil de la falla El Mocador; així, es subhastarà per una banda la seua portada i, per l' altra, un lot format per tres imatges i un altre compost de quatre originals. «A més de demanar la col·laboració d'estos autèntics profesionals, des de la falla també prediquem amb l'exemple i suhastarem els originals que ens ha fet Marina Puche pel llibret infantil», explicava a Levante-EMV un responsable de la comissió, Hugo Morte.

Esta aposta d'El Mocador pels artistes de falles infantils no és aïllada. De fet, tot el seu treball d'enguany ha girat entorn a «Creació d'Infantesa», un projecte «cohesionat, integral i reivindicatiu», segons afirmen des de la falla. «Hem dedicat este llibret (i falles) al complet, en honor i reconeixement de les persones que ens fan somiar any rere any amb el seu art i bon fer. Hem construït la més gran conjunció biogràfica d'artistes de falles infantils del moment, amb un compendi inèdit de ressenyes biogràfiques», apunten a més de destacar tambe que, a la seua nòmina de col·laboradors, han comptat amb firmes conegudes i de prestigi.

Esta iniciativa suposa la continuació del projecte social i cultural d'esta xicoteta falla saguntina que, des de ja fa temps, es preocupa per deixar una forta empremta a nivell cultural, solidari i creatiu.

De fet es tracta d'una comissió que ha guanyat en vàries ocasions el primer premi al Millor Llibret que convoca la Generalitat Valenciana i també va impulsar ja fa temps els Premis Mocador i Emili Llueca; uns guardons que també estaran presents a l'acte d'esta vesprada, ja que es faran públics els finalistes d'estos recoixements de la Federació Premis de les Lletres Falleres, coordinats per El Mocador.

Música en directe i sorpresa

La gala d'esta vesprada per a recaptar fons per a la lluita contra el càncer estarà amenitzada pel quartet de música de corda «A Tota Corda» i s'està tancant una gran sorpresa que agradarà molt al públic assistent.

Des de l'organització apunten: «després dels èxits de la I i II edició volem continuar amb el nostre compromís amb les persones. Hem preparat un acte perquè l'assistent puga sentir bona música, pujar en la subhasta solidària o vibrar amb les nominacions dels premis».