El pianista valencià Antonio Galera actuarà dilluns que ve, 27 de juliol, en el Festival de Verano de San Lorenzo de El Escorial (Madrid), un clàssic de les nits estivals de la serra madrilenya i un dels principals festivals de la temporada estiuenca al nostre país.

És la primera vegada que Galera tocarà davant el públic de San Lorenzo de El Escorial, i per a aquesta ocasió ha dissenyat un programa que inclou obres de Beethoven, Liszt i Debussy.

El pianista es mostra molt il·lusionat davant la celebració d'aquest concert, el primer de caràcter presencial que realitzarà després de la crisi provocada pel coronavirus, i que ha suposat la cancel·lació o ajornament de molts compromisos, entre ells un recital en la Kosciusko F. de Nova York, la seua participació en el Bar Harbor Music Festival on és artista resident, en el Cicle de Cambra del Palau de la Música de València, el Festival Internacional de Música i Dansa d'Úbeda o el Festival dels Horts de Picanya.

La cita d'El Escorial suposa, per tant, l'arrancada d'una temporada atípica que, en la segona meitat de l'any, inclourà concerts a la sala Almudín de València el 27 de setembre (on interpretarà sonates de Beethoven), en la Societat Filharmònica de Pontevedra amb el tenor canari Manuel Gómez Ruiz, en el marc d'una gira de concerts per diverses ciutats espanyoles, en el Festival Internacional de Música i Dansa Ciutat d'Úbeda amb la violista Isabel Villanueva, així com altres actuacions a Espanya o col·laboracions en el Palau de les Arts de València.

El Festival d'Estiu de San Lorenzo de El Escorial va començar el 23 de juliol i es prolongarà fins al 6 d'agost. En aquesta edició es presentaran un total de dotze espectacles de música, dansa, teatre i humor que tindran com a protagonistes destacats a Ainhoa Arteta o l'Orquestra de RTVE, entre molts altres. La reobertura del Teatre Auditori per al Festival de Verano es farà sota estrictes mesures de seguretat i higiene a través d'un protocol que garanteix la seguretat de públic i treballadors, per la qual cosa s'obrirà amb un aforament del 50%.

Galera: Músic i gestor

Antonio Galera va llançar en 2019 el seu primer treball discogràfic. Sota el títol Prélude, està concebut en forma de recital i conté composicions de Johann Sebastian Bach, César Franck, Claude Debussy i Henri Dutilleux.

Descrit per Scherzo com «una veu amb personalitat pròpia», Galera ha actuat en la Salle Cortot de Pari?s, Chapelle de la Trinité de Fontainebleau o el Zhong Shan Hall de Taipei.

Va ser guardonat per la Yamaha Music Foundation of Europe i a banda de músic, és un apassionat de la gestió cultural i la investigació. Dissenya projectes com el Festival Iturbis per a la Diputació de València, o el Festival dels Horts, del qual és creador i director artístic, una proposta innovadora que conjumina música i patrimoni i que des de 2018 se celebra en una masia de l'horta valenciana amb la participació de reconeguts intèrprets internacionals.

Va nàixer a València on va estudiar flauta i piano en el Conservatori Joaqui?n Rodrigo, on va rebre el premi extraordinari de fi de carrera.