El tradicional Festival Estiu a la Torre vindrà a completar, en un any marcat per la pandèmia global del Covid-19, l'oferta cultural estiuenca de l'Eliana. Després de l'inici del Cinema d'Estiu 2020, la Regidoria de Cultura ha organitzat un programa de concerts que, en aquesta edició, estarà també adaptat a les normes sanitàries que exigeix la nova normalitat.

D'aquesta manera, la Torre del Virrei acollirà entre l'1 i el 29 d'agost un total de 5 concerts d'alt nivell artístic en variats estils musicals de swing, jazz i flamenc. Els primers a pujar-se a l'escenari d'aquest Bé d'Interés Cultural (BIC), seran Babalú Swing Band, nascuts amb la vocació d'acostar al gran públic el swing, que va sorgir del jazz a la fi dels anys 20 als Estats Units. Amb el segell del col·lectiu de músics independents Sedajazz aquesta banda valenciana es col·loca en el panorama musical amb el propòsit d'atraure nous adeptes a un estil que, inevitablement, farà moure els peus de tots els assistents.

El jazz pur arribarà de la mà de Viktorija Pilatovic i Fellini Quartet. La cantant, compositora i arranjadora lituana, considerada una de les vocalistes d'aquest estil més prometedores del moment, arribarà a l'Eliana el dissabte 8 d'agost. Amb la seua veu ferma, segura, expressiva i donant la mesura exacta de passions concentrades farà les delícies del públic local.

Per part seua, l'agrupació Fellini Quartet oferirà el dissabte 15 un repertori original a partir de les bandes sonores de les pel·lícules del director de cinema italià Federico Fellini com ara 'La dolce vita' o 'La strada'. A més la banda, formada en 2018, interpretarà una composició original del pianista del grup titulada Blues per a Fellini.

La fusió jazz-flamenc serà a càrrec de Jerez Texas el dissabte 22. Un trio de músics virtuosos, trobada entre la guitarra flamenca de Ricardo Esteve, el violoncel de Matthieu Saglio i la bateria de Jesús Gimeno. Les seues melodies enganxoses, l'energia contagiosa i els subtils arranjaments seran un plaer per a les oïdes d'elianeros i elianers.

Per a tancar el cicle, el 29 d'agost estarà dedicat al flamenc pur, dins de la XIX edició de Pinceladas Flamencas. L'art jondo del guitarrista José Fermín Fernández, guanyador en 2019 del Bordó del Festival Internacional de Cante de les Mines de la Unió (Múrcia) i del premi del 22 Concurs Nacional d'Art Flamenc de Còrdova.

Totes les cites seran a les 22.30 hores, en el monument situat entre els carrers Alboraig, la Concepció i Torre de Babà i totes les mesures de seguretat per fer front al coronavirus estan garantides.