El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola continua amb la programació hui a les 22.30 amb el concert de l'Accademia del Piacere, vinguts des d'Andalusia, amb la soprano Mariví Blasco i amb Fahmi Alqhai en la direcció i la viola. Amb un programa titulat 'Rediscovering Spain', els andalusos l'Accademia del Piacere portaran a Peníscola una mostra de la música espanyola del segle XVII.

Amb la censura i la Inquisició a ple rendiment, les arts van patir les conseqüències del nacionalisme regressiu de la Corona espanyola, però paradoxalment hui podem gaudir de les seues conseqüències musicals perquè, allunyats dels corrents italianitzants, els músics espanyols es van vore forçats a crear una música singular i original: plena d'arcaismes però també de solucions noves i personals, influïda per la música popular vernacla i també per formes i estils procedents de les immenses colònies de la Corona hispana.

La XXV edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, que se celebra del 3 al 12 d'agost amb un total de tretze concerts, està organitzat per l'Institut Valencià de Cultura, amb la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Peníscola.

A causa de les condicions de mobilitat dels artistes internacionals per la pandèmia de la COVID-19, s'ha adaptat la programació reforçant-la amb gran presència d'actuacions d'agrupacions valencianes de gran nivell gràcies al pla 'reactivem', també amb més actuacions familiars. D'esta manera, el festival comptarà amb veus valencianes destacades, com Èlia Casanova, Premi Carles Santos de la Música Valenciana al millor disc de recuperació del patrimoni musical, o Mara Aranda en un espectacle familiar.

Pel que fa a la localització, quatre dels concerts se celebren al Palau de Congressos de Peníscola, dels quals tres seran per a públic familiar i entrada lliure. Els altres tenen lloc a l'emplaçament habitual del festival, el castell del Papa Luna. Cal destacar que la celebració dels 25 anys de festival s'ajorna per les condicions sanitàries fins a l'edició de 2021. D'altra banda, el disseny del cartell d'aquesta edició és de l'estudi castellonenc Juárez Casanova.

El 6 d'agost, de nou al Palau de Congressos i a les 22.30, serà l'actuació de Jordi Savall & Hespèrion XXI, de Catalunya, en un concert de títol 'Orient-Occident diàleg de les ànimes'. Al castell del Papa Luna el 7 d'agost actuarà Apothéose Ensemble, una formació de Madrid que, amb el títol 'A tribute to tears', interpretarà sonates de Georg Friedrich Haendel.

L'endemà, també al castell, serà el primer dels dos concerts de Capella de Ministrers en el festival, dirigits per Carles Magraner. El 8 d'agost, i amb l'actuació de la soprano Èlia Casanova, el concert 'Mediterrània. Un mar de villanellas, villancicos y canciones', i el 9 d'agost, a les 19.30 hores, al Palau de Congressos, amb la veu d'Aranda, 'Tirant i Carmesina', un concert per a públic familiar a partir de 6 anys amb entrada lliure.