L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha creat una ‘Escola Inclusiva Municipal de Teatre’ amb un afany per donar resposta i cabuda a les creixents demandes existents a la localitat i que naix amb la perspectiva de ser-ne la referència comarcal en creació i expressió artística al Camp de Túria. El projecte tira endavant amb el suport de tots els grups polítics amb representació municipal.

La proposta del govern municipal de Riba-roja de Túria aposta, amb fermesa i convicció, per fer-ne d’esta escola una referència valenciana pel que fa a la innovació, la convivència i la tolerància amb un objectiu d’avançar en les tasques d’inclusió i integració que des d’una administració pública s’ha de promoure i defensar amb línies d’actuació que dissenyen adients a les necessitats socials creixents.

És per això que des de l’àrea de Cultura de Riba-roja s’entén la incipient demanda d’activitats culturals on la diversitat existent a la societat es puga traslladar a les activitats culturals que es porten a terme des de l’ajuntament local. El projecte naix, per tant, amb la idea per generar «mecanismes d’inclusió social» en els quals els destinataris seran totes aquelles persones interessades a entendre una societat oberta i inclusiva.

Al recer del decret del Consell de la Generalitat de 2018, es pretén fer partícip la societat sobre la diversitat amb accions adreçades a sensibilitzar i prendre consciència sobre la importància de donar a conèixer este tipus de projectes que defensen amb claredat la inclusió com a forma d’enfortir els vincles entre les persones mitjançant les expressions culturals existents. El teatre, com a eina cultural, esdevindrà en una de les activitats que es portaran a terme a Riba-roja amb ganes de generar mecanismes d’inclusió social a l’abast d’aquells destinataris interessats a entendre una societat alhora oberta i inclusiva.

Reconeixement de la diversitat

El projecte municipal d’escola pública a Riba-roja de Túria es crea per afavorir el desenvolupament competencial i participatiu dels futurs usuaris que estiga basat en l’aprenentatge comú, en el respecte i en la tolerància tot amb la mirada fixada en el reconeixement de la diversitat, un eix portador de comunicació i d’inclusió capaç de trencar les barreres mitjançant les expressions culturals.

La posada en marxa de l’Escola Inclusiva Municipal de Teatre de Riba-roja comportarà també amb la respectiva partida pressupostària econòmica perquè este ambiciós projecte siga una realitat fefaent pròximament. A més, cal indicar que serà una referència per a la resta de municipis de Camp de Túria atès el seu caràcter innovador pel que fa a la integració i la innovació.