El centre d’innovació Las Naves inaugura hui, Dia Internacional de l’Alimentació, a les 19 hores l’exposició «PAN» del fotògraf internacional Gregg Segal i de David Segarra. L’exposició està comissariada per Tania Castro.

Les obres del fotògraf nord-americà tracten sobre l’alimentació infantil en el món: la majoria d’elles part del projecte Daily Bread, i tres fotos del seu projecte Un-Daily Bread, que retracta a aquells que no tenen res a menjar. Aquesta mostra internacional ve acompanyada d’un contrapunt local, on es reflexiona sobre el nostre entorn més pròxim gràcies a les imatges de David Segarra. Dins de l’exposició també s’inclou el curt documental Renaixem de David Segarra i el curt documental del col·lectiu Les Espigolaores que ens parla del paper de la dona en l’horta.

La Organització de Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) celebra el 16 d’octubre el Dia Mundial de l’Alimentació, una data per a conscienciar i promoure campanyes que ajuden a garantir una alimentació suficient i nutritiva per a totes les persones.

L’informe publicat enguany per la FAO ratifica l’augment gradual de la fam i la subalimentación crònica des de 2014, i que ha aconseguit la xifra de 690 milions de persones en 2019.

La pandèmia de Covid-19 ha intensificat les causes de vulnerabilitat i les deficiències dels sistemes alimentaris mundials, i encara que encara és massa prompte per a avaluar les repercussions, l’informe de la FAO estima que, com a mínim, altres 83 milions de persones puguen començar a passar fam.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha recalcat que «amb aquesta exposició i la resta d’activitats que hem organitzat des de Las Naves durant aquesta setmana al volant de l’alimentació volem donar valor i rellevància a la importància dels sistemes alimentaris a nivell global i local, i la interrelació que hi ha entre ells. A nivell global es mostra la diferència i diversitat de dietes que hi ha en el món, i crida molt l’atenció com es dispara el consum de ultraprocessats als països enriquits. A nivell local, destacar la riquesa de la nostra horta. Una horta que, a causa de la pandèmia, hem de valorar més encara si cap».

Al costat d’aquesta exposició, Las Naves ha organitzat aquesta setmana l’exhibició de fruites i verdures XXL #HortAttack, la projecció del documental Renaixem i la Disc Sopa del dissabte 17 d’octubre.

Per altra banda, Las Naves ha organitzat una jornada el pròxim 28 d’octubre per a reivindicar i donar a conéixer el paper dels mitjans de comunicació durant la pandèmia, així com descobrir com els mitjans han innovat durant aquesta per a continuar sent essencials.

Al llarg de la jornada, que es podrà seguir per streaming, participaran en diferents taules redones temàtiques professionals de mitjans de comunicació tant autonòmics com nacionals.