Últims dies al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València per visitar l’exposició ‘Comando DDT contra els vampirs. El còmic de gènere espanyol: de l’escola de Bruguera a Manuel Benet i Sergio Bleda’, que es va inaugurar el setembre amb motiu de les IX Jornades del Còmic de València. La mostra, que ha estat oberta amb totes les mesures sanitàries per adaptar-se a la covid-19, ha estat visitada per més de 4.000 persones.

L’exposició arreplega la importància del còmic de gènere en la historieta espanyola, des dels còmics humorístics de l’escola Bruguera dels anys 50 i 60 fins al còmic d’autor que es desenvolupa a partir dels 90, passant pel gènere d’aventures que als anys 70 va popularitzar a tot Europa una generació d’autors que, des de les agències artístiques, van veure la seua autoria silenciada.

Els visitants es retroben amb autors com Cifré, Conti, Vázquez, Escobar o Peñarroya, fins i tot poden veure la primera pàgina dibuixada per Francisco Ibáñez per a la seua sèrie ‘Mortadelo i Filemón’. El còmic d’aventures està representat per l’obra del valencià Manuel Benet, l’obra del qual va tenir gran èxit al Regne Unit, Alemanya o Suècia. Finalment, el còmic d’autor està representat per Sergio Bleda, de gran èxit a Espanya i a Europa.

«El que hem volgut amb aquesta exposició és convidar la gent a recuperar la cultura popular; a recuperar els còmics que sempre han estat als quioscos, aquell concepte de l’aventura, de l’humor, que sempre ha acompanyat els còmics, els còmics de tota la vida, i veure com ha anat evolucionant al llarg del temps i continua sent completament vigent», declara el comissari i responsable de l’Aula de Còmic de la Universitat de València, Álvaro Pons.