Síguenos en redes sociales:

El Dia del Llibre Valencià és un homenatge a les editorials

Tamarit: «Som el que som gràcies als llibres»

El Dia del Llibre Valencià és un homenatge a les editorials

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, va entregar ahir, en el marc del Dia del Llibre Valencià, els premis als llibres millor editats de 2019 i a les llibreries que han destacat per la seua trajectòria.

Tamarit va mostrar el seu agraïment a tots els escriptors, als professionals del disseny i la il·lustració, a les editorials i llibreries valencianes que aposten pel foment de la literatura de qualitat i en valencià. «Som el que som gràcies als llibres, per això sempre estarem al costat del sector, per a no deixar ningú enrere, sobretot, en una situació tan delicada com la que estem vivint», va dir.

Premiats

Els set guardons dels Premis 2020 han sigut per a ‘Assaig d’aproximació a ‘Falles folles fetes foc’ edició crítica’ de l’editorial Perifèric Edicions i escrit per Amadeu Fabregat, que ha guanyat el premi al llibre millor editat. En aquest apartat, a més, la comissió ha decidit concedir una menció especial al llibre ‘Laberint del faune’ d’Editorial Bromera i obra de Cornelia Funke i Guillermo del Toro.

El llibre millor il·lustrat s’ha concedit a ‘No turista’ de l’editorial Barlin Project, una obra escrita per Alberto Haller i il·lustrada per Marta Torres.

El premi al còmic millor editat ha recaigut en ‘Mies’ de l’editorial Grafito i obra d’Agustín Ferrer Casas; el llibre infantil millor editat és per a ‘Sis anys, sis casetes’ de Bromera, un conte escrit per Josep Gregori i il·llustrat per Fran Parreño, mentre que el llibre juvenil millor editat ha anat a parar a Llibres de la Drassana per la seua edició de l’obra ‘El traficant de nits’ d’Iván Carbonell Iglesias.

El premi a la trajectòria d’una llibreria ha sigut per a Plácido Gómez de Castelló de la Plana, un negoci familiar que enguany celebra el seu 150 aniversari, ja que es va fundar en 1870 i sempre ha estat ubicat al mateix lloc de la ciutat.

Finalment, el premi a la llibreria més innovadora s’ha atorgat a United Minds del barri de l’Olivereta de València pel seu compromís amb la cultura africana i les temàtiques transversals de les migracions, la història i el feminisme.

Aquests guardons són uns premis honorífics que tenen com a principal objectiu incentivar la producció de les empreses editorials valencianes, en qualsevol de les dues llengües oficials, amb iniciatives que propicien una millora del llibre valencià.

Pulsa para ver más contenido para ti