La Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) acaba de llançar la campanya que s’anomena ‘#LlibresAlCim’, on busca una «participació massiva» de la societat valenciana per a aconseguir un triple repte: triar un llibre, pujar una muntanya i compartir una fotografia amb eixe hashtag.

D’aquesta manera, la iniciativa compleix el triple objectiu de «fomentar la vertebració del territori valencià, el contacte amb la naturalesa i la promoció de les lletres valencianes», explica l’entitat en un comunicat.

Aquesta proposta vol implicar totes les parts del sector del llibre. Per açò, les llibreries són una part important del projecte com a prescriptores de llibres i també de la campanya. «És important posar en valor el treball que fan en el dia a dia i Llibres al Cim els envia marxandatge perquè els lectors i lectores demanen a les seues llibrers xapes, punts de llibres i bosses, però també recomanacions de lectures».

«Un país és una geografia, una llengua i unes persones. Volem que eixes persones s’impliquen a construir un projecte cultural potent», declara el president de FULL, Jesús Figuerola.

El projecte compta amb una pàgina web, que comptarà amb les fotografies i també amb cròniques i ressenyes. La iniciativa funciona també a través de les xarxes socials per a fomentar la participació.

Lectura és salut

«La lectura és evasió i entreteniment. Afavoreix l’aprenentatge. Llegir desperta la curiositat. La lectura és salut i companyia. I entre molts beneficis, els llibres ens donen l’impuls per a arribar al més alt del coneixement i del plaer, dos fonaments de la vida», explica la pàgina web del projecte.

El projecte funciona també a través de les xarxes socials per a fomentar la participació massiva i des d’on els usuaris poden compartir una fotografia a la muntanya amb un llibre.

A més, amb l’estrena d’una sèrie d’episodis audiovisuals, Llibres al Cim anima a representants polítics, agents culturals i membres de la societat civil «a agafar un llibre en la nostra llengua, pujar amb ell a una muntanya del nostre territori i compartir la fotografia del moment», amb el hashtag #LlibresAlCim

En la campanya col·labora la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, dins del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2017-2021, ‘Llegim, llegim, llegim’.