La cantant Maria del Mar Bonet, acompanyada per Dani Espasa i Borja Penalba, obri hui els concerts de la Trobada de Música del Mediterrani. L’artista oferirà al Teatre El Musical de València (TEM) un espectacle on alternarà el seu repertori més tradicional amb un homenatge al Pare Ginard, autor del ‘Cançoner Popular’ de Mallorca. Les entrades per al concert organitzant per Mostra Viva del Mediterrani ja estan esgotades.

Els concerts es completaran amb l’actuació de la xipriota Vakia Stavrou, considerada una de les millors veus europees sorgides en l’última dècada; la tunecïna Emel Mathlouthi, l’èxit de la qual la va convertir en la veu de la Revolta del Gessamí al seu país i el recital de producció pròpia ‘Ones i Dones’, en què 10 artistes -Eva Denia, Lola Ledesma, Mª Amparo Hurtado, Maribel Crespo, Merxe Martínez, Patxi Ferrer, Ina Martí, Aitana Ferrer, Enric Murillo i Clara Dols- situaran la dona en les diferents etapes del cicle de la vida mitjançant la poesia de diverses autores.

Com a activitat paral·lela, La Nau albergarà la projecció del projecte ‘Antígona 2.0 Mediterranée’ amb la celebració d’un debat posterior en un acte que tindrà lloc el 7 d’octubre a la vesprada.

Gegants i cabuts

La trobada atorga enguany un «lloc preeminent» a la tradició musical valenciana i els festejos. Açò es materialitzarà en dos concerts a càrrec de la Societat Renaixement Musical de Vinalesa, el 12 d’octubre al Centre del Carme, i de la Federació d’Orquestres i Rondalles de la Comunitat Valenciana el dissabte 25 de setembre a la Beneficència.

Les festes populars també tindran presència per primera vegada en el festival amb l’organització d’una trobada de gegants i cabuts on participaran agrupacions de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc el mateix dia 25 a la Plaça del Rosari del Cabanyal.

D’altra banda, la gastronomia torna a Mostra Viva del Mediterrani amb la presentació del lliure ‘Paella y cuscús: una historia mediterránea’ amb una activitat que es completarà amb degustació de paella en el restaurant El Bobo i de cuscús al Balansiya a càrrec del xef Rachid Ben-Hamza.