El jurat de la primera edició de la Beca d’Art femení impulsada per l’Ajuntament de València i l’entitat DKV Seguros ha donat a conéixer l’obra guanyadora del premi dotat amb 9.000 euros. Es tracta del projecte ‘Inmersión. Cuerpos bajo control’, de Patricia Gómez i María Jesús González, una obra en clau poètica de la malaltia del càncer de mama.

Un total de 111 artistes han participat en el certamen, que te com l’objectiu de promoure la creació entre dones d’Espanya i que enguany porta per temàtica ‘Igualtat i drets de la dona, salut, conciliació laboral o maternitat’. El museu de les Atarazanas acollirà pròximament una exposició del treball guardonat amb altres peces de la col·lecció de DKV.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha manifestat que «l’Ajuntament de València i DKV es congratulen de l’èxit de la convocatòria i del bon acolliment entre el sector artístic». L’edil ha posat en relleu «l’elevada participació d’aquesta primera edició», i ha destacat «el nivell artístic» de totes elles.

Les obres rebudes giren al voldel cos de les dones, la maternitat i la malaltia; i de la violència masclista o la discriminació laboral.