L’Ajuntament de Torrent en col·laboració amb la fundació Capella de Ministrers, impulsa un any més el Festival Arrels, que farà un viatge musical pel Mediterrani i la seua cultura. Reminiscències d’Àfrica, els Balcans, Andalusia o la Comunitat Valenciana inundaran la sala cívica de l’Antic Mercat i l’Auditori.

El director artístic del festival, Carles Magraner, destaca la importància d’«un festival de les nostres arrels, que serveix per a recuperar tradicions des de la música i que està adaptat a la nostra manera de ser».

El dimecres 9 de febrer s’obri la programació amb una conferència inaugural i el concert ‘Cant d’Arrels’ del Trio Botifarra. El dijous serà el torn de Milo Ke Mandarini i la seua obra ‘Músiques del Mediterrani’; mentre que el divendres, Etnótika farà el propi amb la peça ‘Música dels Balcans’.

El dissabte 12 de febrer, l’Orquestra andalusina de la Mediterrània farà un viatge al sud amb ‘Batecs d’Al-Andalus’. Així mateix, totes aquestes actuacions estaran precedides per ‘Jazz Vermut’, una animació musical a càrrec del taller Sedajazz.

El dijous 10 de febrer, el ‘Llibre de les Bèsties’ traslladarà el festival a l’Auditori de Torrent, un concert escolar a càrrec de Capella de Ministrers en col·laboració amb la Companyia TransferMove. Com a colofó a aquesta edició, el diumenge 13 de febrer, Capella de Ministrers brindarà l’obra ‘Mediterrània’, que serà l’encarregada de tancar el Festival Arrels 2022. Per a aquest concert s’han de reservar les entrades, mentre que la resta són gratuïtes i fins a completar aforament.