Dansa València no vol limitar-se a posar el focus sobre les arts del moviment en les jornades d’abril en què se celebra el festival. La intenció de Dansa València, és la de donar suport a la dansa durant tot l’any. Per això el disseny i posada en marxa d’Impuls a la Dansa «un projecte pilot que persegueix acompanyar i facilitar l’enfortiment de la creació valenciana des de múltiples eixos, localitzacions i dates», informa María José Mora, directora de Dansa València

El festival de l’Institut Valencià de Cultura situarà les arts del moviment en altres espais del territori al llarg de 2022 amb la complicitat del Circuit Cultural Valencià (CCV). Els objectius són estimular la presència de la dansa en tota la Comunitat Valenciana, generar una relació entre artistes i territori i amb això fer més accessibles les arts del moviment als ciutadans.

A aquest efecte, Impuls a la Dansa consta de dues línies de treball marcades: la formació específica en dansa d’un col·lectiu de programadores i programadors d’espais escènics municipals i les estades i mediacions remunerades d’artistes i companyies valencianes professionals als municipis implicats. «Des de la coordinació del CCV ens sumem a l’esforç de Dansa València per potenciar la dansa més enllà de les grans ciutats i els esdeveniments puntuals», ha agraït la coordinadora del Circuit, Chus Piqueras.

Aquesta proposta compta amb el suport, la implicació i la col·laboració de la Universitat Jaume I de Castelló, el TAMA, el Centre Cultural la Marina, el Centre Cultural Carmen Valero, Villena Casa de la Cultura KAKV, la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna i els ajuntaments d’Aldaia, el Puig de Santa Maria, Silla, Tavernes de la Valldigna, Villena, Espai LaGranja, CCCE L’Escorxador d’Elx, L’Assut de l’Art de Tales i Fira Mediterrània de Manresa.

A fi de cobrir les estades i mediacions mencionades, Dansa València ha obert una convocatòria per a la selecció de sis projectes que seran implantats en experiència pilot en espais públics municipals amb la participació del Circuit Cultural Valencià i els mateixos ajuntaments implicats.

Aquesta convocatòria va dirigida a artistes i companyies que treballen en les àrees de la dansa i les arts del moviment i que desenvolupen propostes de creació i mediació. Els projectes tindran com a objecte la investigació, la creació, l’assaig o la producció tècnica d’un espectacle de dansa, d’arts del moviment i/o la mediació artística.

La relació entre els municipis participants, els col·lectius urbans i els creadors i creadores seleccionats estarà acompanyada per Dansa València i una mediadora. Les bases estan disponibles en la web del festival.

Les sessions de formació són quatre. El seu objectiu és acostar a les programadores i els programadors la realitat de la creació coreogràfica que es du a terme dins i fora del nostre territori i proporcionar-los coneixements per a l’acollida d’aquesta creació en els seus municipis. El primer conclave va tindre lloc el passat mes d’abril en el marc de la celebració de Dansa València amb la visita al centre LaGranja.