En el seu debut com a dramaturga i directora teatral, Lara Salvador ha triat revelar una ferida familiar i donar-li estructura de cabaret. L’obra resultant és una peça d’autoficció que reconstrueix el dolor que va acompanyar a la desaparició del seu oncle. Es titula ‘Què sap ningú o les cançons de Penèlope’ i després d’alçar-se en la seua versió breu amb el premi Russafa Escènica 2020, s’estrena en format llarg i en valencià en el Teatre Micalet, on està programada del 18 al 29 de maig.

«Hem treballat sobre una consecució de fotografies vives que s’entrellacen entre si a través d’un fil conductor: les conseqüències que es desencadenen en una família a partir d’una absència», avança Lara Salvador, qui des del principi va tindre clar que a més de signar i dirigir aquesta peça tan personal, també anava a protagonitzar-la.

La peça evoca un cabaret en la seua estructura, perquè es compon d’una successió de xicotetes escenes de tons, estils i disciplines diferents. Quant a la subversió pròpia del gènere s’ha substituït pel nu emocional. «En aquesta obra li oferim un espai segur, honest i bell al dolor perquè puga resultar catàrtic», avança la creadora.

L’actriu i cantant juga en la seua dramatúrgia amb els límits entre ficció i realitat. Valent-se de l’autoficció aprofundeix en experiències pròpies que estilitza amb l’ús de la poesia, la metàfora i la música. Aquest últim aspecte és el que li permet una major connexió emocional per a expressar-se.