Síguenos en redes sociales:

La ‘Nit de Poesia a l’Elca’ rescata l’acolliment de Francisco Brines

La fundació del Premi Cervantes organitza l’acte amb la presència dels autors Mario Obrero, Josep Piera i Teresa Pascual en la que va ser casa d’Oliva del gran poeta de la postguerra

La ‘Nit de Poesia a l’Elca’ rescata l’acolliment de Francisco Brines

La Fundació Francisco Brines organitza demà la «Nit de Poesia a l’Elca». L’objectiu d’aquesta primera edició es gaudir conjuntament de la poesia, la llengua i la cultura amb uns convidats molt especials. L’acte comptarà amb la presència del poetes Mario Obrero, Josep Piera i Teresa Pascual i es celebrarà a l’Elca, la que va ser casa del Premi Cervantes. Donarà principi a les 19 hores i l’entrada serà lliure i gratuïta.

Aquesta nit de poesia compta amb un cartell molt variat: d’una banda, tenim a Mario Obrero, que va ser Premi Loewe a la Creació Jove en 2020. Entre les influències del poeta es troben Lorca o Whitman, entre altres, i la seua poesia es caracteritza per la seua musicalitat.

D’altra banda, Josep Piera, destacat poeta de la generació dels 70. La seua obra intimista es basa en allò autobiogràfic, la memòria i el paisatge. Finalment, Teresa Pascual que, a més de destacar per la seua producció poètica, ho fa per la seua aportació a la llengua catalana com a traductora de nombroses obres literàries.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, l’Ajuntament d’Oliva i la Fundació LOEWE.

Francisco Brines va morir l’any 2021, pocs mesos després de rebre el Premi Cervantes. També va rebre l’alta Distinció de la Generalitat.

Va pertànyer a la segona generació de la postguerra, i al costat de Claudio Rodríguez i José Ángel Valente, entre altres, va pertànyer al grup conegut com a «Generació del 50», si bé, a diferència de la majoria dels poetes del 50 o de meitat de segle, mai va conrear la poesia social (de la qual hi ha rastres, no obstant això, en el seu llibre El santo inocente, després anomenat Materia narrativa inexacta).

Pulsa para ver más contenido para ti