Rosa Serrano, Fundació Full i el CEIP Bosco, premiats en la XX Nit d’Escola Valenciana

Els guardons reconeixen a persones i col·lectius que treballen per la normalització de la llengua en diversos àmbits

Celebració de la Nit d’Escola Valenciana en 2022.

Celebració de la Nit d’Escola Valenciana en 2022. / ESCOLA VALENCIANA

Mar Espí

La Nit d’Escola Valenciana, que se celebrarà el dissabte 18 de novembre al Centre Cultural El Teular de Cocentaina, serà el lloc escollit per a retre homenatge a l’escriptora i editora Rosa Serrano, la fundació Full pel Llibre i la Lectura i el CEIP Bosco de la capital del Comtat per «la tasca desenvolupada en defensa de la llengua».

La cita, que arriba ja a la seua vintena edició, és la trobada anual en la qual es reuneixen persones vinculades l’entitat, així com representants institucionals, on es lliuren els guardons d’Escola Valenciana a persones i col·lectius que treballen per la normalització de la llengua en diversos àmbits i que enguany té també el suport de l’Ajuntament de Cocentaina, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant (UA).

A l’acte, Escola Valenciana lliurarà els premis «Intentant la llibertat», dissenyats per l’artista i escultor valencià Andreu Alfaro. D’aquesta manera, es lliuraran tres guardons: a la Trajectòria Individual, enguany per a l’escriptora i editora Rosa Serrano; a l’Ús social del Valencià, en aquesta ocasió per a la Fundació Full pel foment del Llibre i la Lectura; i, finalment, el guardó Extraordinari s’atorgarà al CEIP Bosco de Cocentaina.

La gala estarà conduïda per la periodista Amàlia Garrigós i comptarà amb la veu d’Andreu Valor per a posar el toc musical a la jornada on també es presentarà la imatge, lema i pobles de les Trobades d’Escola Valenciana 2024. La Nit d’Escola Valenciana es tancarà amb el també tradicional sopar de gala al restaurant L’Escaleta de Cocentaina.