Síguenos en redes sociales:

Les excepcions del tancament perimetral dels caps de setmana

La Generalitat preveu els mateixos supòsits que en el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana

Les excepcions del tancament perimetral dels caps de setmana

El pròxim divendres a les 15.00 hores quedaran aïllades perimetralment les 15 ciutats més poblades de la Comunitat Valenciana. Ningú podrà eixir o entrar a les poblacions de més de 50.000 habitants des de llavors i fins a les 6 de la matinada del dilluns. La mesura afecta les tres capitals de província i els nuclis més grans del territori. L'objectiu és limitar la mobilitat i fer front a un contagi que la consellera de Sanitat defineix ja com a "fora de control".

Les excepcions del tancament perimetral dels caps de setmana

Però, en quins casos es pot entrar i eixir dels municipis tancats durant els caps de setmana i dies festius? El decret de la Generalitat Valenciana estableix els mateixos criteris que regeixen en el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana.

  • Per qüestions laborals: les persones que acrediten que estan treballant durant el cap de setmana o els festius i justifiquen la necessitat podran entrar i eixir de les 15 ciutats tancades perimetralment.
  • Per residència habitual: les persones que visquen en alguna d'aquestes ciutats i estiguen fora en el moment en què s'aplique el tancament, podran tornar i romandre-hi tot el cap de setmana o el dia festiu.
  • Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.
  • Compliment d'obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals.
  • Assistència i cura de persones majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
  • Desplaçament a entitats financeres i d'assegurances o estacions de proveïment de carburant en territoris limítrofs.
  • Actuacions requerides o urgents davant dels òrgans públics, judicials o notarials.
  • Per causa de força major o situació de necessitat.
  • Qualsevol altra activitat de naturalesa similar, degudament acreditada.

Alguns dels supòsits previstos en el tancament perimetral de la comunitat autònoma no són aplicables perquè el tancament d'aquestes ciutats es limita a dies festius i caps de setmana.

Pulsa para ver más contenido para ti