Síguenos en redes sociales:

Els oficis antics que sobreviuran en la llista de carrers de Dénia

Els carrers del polígon industrial retran homenatge als treballs tradicionals

Els oficis antics que sobreviuran en la llista de carrers de DéniaMuseu de Dénia

Els oficis tradicionals sobreviuran per sempre en la llista de carrers de Dénia. L’Ajuntament ha rebut una subvenció de 165.340 euros de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (Ivace) per a asfaltar els carrers del polígon industrial de Madrigueres i posar-los nom. L’asfaltat es durà a terme en els vials 1 i 2 d’entrada al polígon, en una part del camí de la Bota i en els trams més danyats del camí de la Plana.

I també es col·locaran plaques amb el nom de tots els carrers. Els vials de la zona industrial no tenen nom i allò és una espècie de laberint en el qual és difícil orientar-se. El Ple de Dénia ja va aprovar, el 28 d’abril de 2005, batejar aquests carrers amb noms d’oficis tradicionals. Els rètols seran un homenatge a treballs com els de llander, corretger, pedrapiquer, cadirer, coeter, terrisser, ferrer, forner, pintor o enquadernador. El carrer principal d’accés al polígon portarà el nom d’avinguda dels Jogueters; es rememora així la gran importància que la indústria del joguet va tindre a Dénia.

Això sí, es mantindran les denominacions tradicionals del camí de la Bota, camí de la Plana, camí de Xàbia i de Gata a Xàbia, camí del Saladar i camí de Pego a Dénia.

Pulsa para ver más contenido para ti