Un doble terratrémol a la Ribera es deixa sentir també a la Costera

Un dels tremolors, registrats tots dos la matinada de dilluns, frega els tres graus en l’escala Richter

És el sisme més potent detectat a la província enguany

Epicentre dels terratrémols

Epicentre dels terratrémols / Levante-EMV

Rafa Jover

La comarca de la Ribera Alta va registrar, la matinada de dilluns, dos sismes en un interval d’un minut d’una magnitud 2,9 i 2,5 graus de magnitud en l’escala Richter, segons ha informat l’Institut Geogràfic Nacional.

El primer, de 2,9 graus de magnitud, es va produir a les 00.34 hores en el nord-est del terme municipal de Sellent. Es tracta del sisme de més magnitud registrat enguany a la província de València.

El terratrémol, de tres graus d’intensitat, s’ha sentit també en poblacions veïnes com el Genovés, l’Olleria, la Pobla Llarga, Llanera de Ranes, Manuel, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Xàtiva, Sumacàrcer, Alberic, Algemesí o Castelló, entre altres municipis.

Rèplica instantània

El segon moviment sísmic s’ha produït un minut després, a les 00.35 hores en el sud-oest d’Alcàntera de Xúquer, amb una magnitud de 2,5 graus i amb epicentre a 8 quilòmetres de profunditat.

Amb estos dos tremolors, la província de València suma ja 52 sismes registrats enguany, deu dels quals a la comarca de la Ribera Alta: dos a Benifaió i Carcaixent i un a l’Alcúdia, Alberic, Catadau i Alzira.

Suscríbete para seguir leyendo