Les anàlisis confirmen que el Serpis ja està net de l’abocament del foc de Potries

Peixos morts a Potries | LEVANTE-EMV

Peixos morts a Potries | LEVANTE-EMV / T.Á.C. Gandia

T. Á. C.

L’Ajuntament de Beniarjó ha emés un comunicat en el qual informa que les anàlisis dutes a terme a l’aigua del riu Serpis a l’altura d’esta localitat confirmen que ja no hi queden restes de l’abocament que va provocar l’incendi en una nau industrial a Potries a finals del passat mes d’octubre. Este sinistre es va produir en una empresa que treballa amb productes químics. L’aigua utilitzada per a lluitar contra les flames va arrossegar una substància anomenada Ilmazalil, un fungicida, que va provocar la mortaldat de 1.200 quilos de peixos.

Encara que, al cap de pocs dies, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer assegurava que l’ús de l’aigua era segur, l’Ajuntament de Potries va decidir dur a terme una anàlisi independent per a estar-ne segurs.

Estes proves han confirmat ara que l’abocament ja està totalment diluït i, per tant, que l’aigua ja és apta per a ús agrícola.

L’alcaldessa, Eva Llinares, ha assenyalat que “l’Ajuntament ha complit la seua obligació de vetlar per la integritat dels veïns i veïnes. Ara ja podem estar tranquils, perquè l’informe del laboratori confirma que l’aigua de Serpis no està contaminada i és apta per a ús agrícola”. En els pròxims mesos es continuaran fent controls de l’aigua, així com de la fauna, per si s’hi produeix algun canvi.

Suscríbete para seguir leyendo