El Llevant UE, abocat a una ampliació de capital

pau pardo. València

Corren temps de gran dificultat econòmica a Orriols. Després de no aconseguir l’ascens contra el Deportivo Alabés en el tram final de l’últim partit del play-off, els problemes es van multiplicar i van obligar la Fundació a buscar una solució per a fer-hi front. En este context va aparéixer l’opció de José Danvila i la seua injecció de deu milions d’euros en el club per a fer front als pagaments i garantir la viabilitat de l’entitat, a més d’evitar una ampliació de capital que diluïra l’accionariat (propietat de la Fundació)… Però, després de no aconseguir ajornar el pagament del deute amb Gedesco, el Llevant UE es veurà abocat a emetre títols i obrir-se a rebre fonts de finançament extern i aconseguir mantindre eixa viabilitat.

En el dia d’ahir, de fet, va tindre lloc una reunió en les oficines de la financera entre Danvila i els responsables de Bravo Capital, en la qual es va sol·licitar un ajornament en el pagament d’eixe deute de 7,5 milions d’euros per a no haver d’afrontar en el curt termini un pagament al qual ara mateix no es pot fer front, ni tan sols amb els diners injectats per Danvila quan es va optar pel seu projecte, un supòsit al qual no van accedir i que planteja un nou escenari, perquè el Llevant està obligat a tindre més liquiditat.

En qüestió de dies tindrà lloc la Junta General d’Accionistes i l’ampliació de capital i el futur de l’entitat són qüestions que s’hi abordaran, però, per descomptat, si s’obri eixa finestra, persones com Vicente Boluda són algunes de les més assenyalades per a entrar a formar part de l’accionariat del Llevant UE. Els socis actuals tindran preferència també en la compra de títols.

Suscríbete para seguir leyendo