Carlet dedica un any al pasdoble ‘Amparito Roca’

La icònica obra musical de Jaume Texidor es va compondre en esta localitat de la Ribera en 1925

El popular pasdoble es va escoltar per primera vegada al teatre El Siglo

El popular pasdoble es va escoltar per primera vegada al teatre El Siglo / Agustí Perales Iborra

Carlet declararà 2025 l’Any del Pasdoble Amparito Roca, del mestre Texidor. La icònica obra musical es va compondre en esta localitat i complirà, llavors, un segle de vida.

L’Ajuntament presentarà dijous que ve el seu projecte cultural en relació amb l’any que pensa dedicar al cèlebre pasdoble del compositor català Jaume Texidor. Prèviament, clar, s’interpretarà la peça musical. Ho faran, de manera conjunta, les dos bandes de la localitat, l’Artística i la Societat Unió Musical, sota la direcció d’Enrique García Asensio, en l’emblemàtic teatre El Siglo, lloc on va ressonar per primera vegada el pasdoble l’any 1925.

Després, tindrà lloc una cercavila fins al teatre Giner, on continuaran els actes commemoratius, fent una significativa parada a la casa natalícia d’Amparo Roca Ibáñez, la inspiració darrere de la cèlebre composició de Texidor, i on es retrà homenatge a la figura que va donar vida a una de les melodies més significatives de la ciutat.

Posteriorment, al teatre Giner, s’oficialitzarà la declaració del 2025 com l’Any del Pasdoble Amparito Roca i es mostrarà al públic assistent la imatge corporativa del centenari i el quadre pintat en el seu honor per l’artista Félix Toledo. A l’acte assistiran descendents directes tant de Jaume Texidor com d’Amparo Roca.

“L’Any del Pasdoble Amparito Roca no només commemora el centenari de la creació d’esta peça mestra de la música espanyola, sinó que també ressalta la profunda connexió de Carlet amb l’art i la història, recordant-nos la importància de preservar i celebrar les nostres arrels culturals”, ha expressat l’alcaldessa de Carlet, Laura Sáez.