Així està el preu del lloguer en l’àrea metropolitana de València

Un informe immobiliari desgrana el cost mitjà per a arrendar habitatges a Torrent, Paterna, Burjassot o Alboraia

Edificis d’habitatges en Parc Central de Torrent, amb l’estació de metro al fons a la dreta

Edificis d’habitatges en Parc Central de Torrent, amb l’estació de metro al fons a la dreta / Miguel Ángel Montesinos

Alfredo Castelló

Alfredo Castelló

El problema de l’habitatge, davant de la falta d’obra nova a València, ha desplaçat la demanda a l’àrea metropolitana. La comarca de l’Horta, amb PAI en execució o programats a Quart de Poblet, Burjassot, Torrent o Paterna, està vivint com el lloguer va repuntant cada vegada més. Així ho reflectix l’informe Mercat immobiliari de la Comunitat Valenciana. 4t trimestre 2023, que han presentat esta setmana el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de València (COAPI) i l’Associació de Professionals Immobiliaris de València (Apiva).

Així, el document assenyala que el preu mitjà de l’oferta d’habitatge per a llogar es va situar en 1.452 euros a Alboraia; en 1.069 euros a Manises; en 1.120 euros a Puçol; 961 euros a Burjassot i 995 euros a Moncada; de 1.000 euros al mes a Torrent, de 1.441 euros a Paterna i 1.094 euros a la Pobla de Farnals, segons les dades d’elaboració pròpia a partir de dades de portals immobiliaris que recull l’informe del col·legi professional.

Els preus a València

D’altra banda, el preu mitjà de les ofertes de lloguer a València se situa en màxims històrics i, amb dades al tancament de 2023, supera els 1.500 euros en set districtes de la ciutat, mentres que només Jesús roman per davall dels mil euros.

Panorámica del centro histórico de València

Panoràmica del centre històric de València / L-EMV

Segons este informe, la ciutat de València registrava 1.369 ofertes de lloguer d’habitatge en l’últim trimestre de l’any. El preu mitjà oferit va registrar en 2023 el màxim de la sèrie històrica: 13,32 euros per metre quadrat al mes, amb una mitjana de 1.711 euros mensuals. Es tracta d’una pujada del 7,61 % trimestral i del 18,33 % interanual, segons este estudi.

Suscríbete para seguir leyendo