Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Alboraia presenta cinc llibres i un treball musical

L’acte organitzat per Compromís, que va tindre lloc a la Llar del Jubilat, va recolzar el treball de les artistes i els artistes locals

Els set autors i autores locals que presentaren els seus treballs a Alboraia. | C.A.

El saló d’actes de la Llar del Jubilat d’Alboraia (c/Portalet) va acollir aquest divendres 26 de novembre a les 19 hores la presentació de sis obres de set autores i autors del municipi, en un acte cultural organitzat per Compromís, d’accés lliure i obert a la ciutadania. L’acte, en paraules del grup municipal de Compromís a Alboraia, va recolzar la creació cultural i va intentar acostar-la a la ciutadania als creadors i creadores locals.

Les obres presentades són «Contes de la Gran Tartària i de més enlla» d’Encarna Sant-Celoni i Verger; el conte «Xufeta», de Ricardo Herranz; el recull novel·lat de fets Alboraia, «Cinc segles a través d’una família», d’Enric Climent Martí, el conte «Cómo curar un constipado» de Pili Moreno i Gyöngyvér Székács Aradi; el llibre «Tolls i salts d’aigua valencians», d’Agustí Hernàndez i el volum 3 de «La Factoria de sons: Un munt de cançons», d’Aitana Ferrer.

Encarna Sant-Celoni Verger diu del seu llibre que «transporta’t a terres d’Orient per descobrir històries de les terres mítiques de la Gran Tartària… Elefants ferotges, elixirs màgics, serps remeieres, genis bons i endimoniats; el profeta Mahoma o els néts de Genguis Khan… amb la veu d’una jove contacontes».

Per a Ricardo Herranz Peris, Xufeta és un conte que mostra la vida més tradicional de l’horta valenciana mitjançant el conreu de la xufa i l’elaboració artesanal de l’orxata.

El protagonista del llibre de Pili Moreno és un drac de set caps que es refreda, i cada cap produeix símptomes diferents.

Arxius del segle XIX

El mestre Enric Climent transmet la informació sobre el poble que ha trobat als arxius i els segles XIX i XX a les hemeroteques en «Alboraia, cinc segles a través d’una família».

«Tolls i salts d’aigua valencians’», del exregidor Agustí Hernández publicat en gener d’enguany va camí de la tercera edició i reivindica la vigència dels tolls i salts d’aigua com a espais per a l’oci i el turisme.

Compartir el artículo

stats