El concert que la Banda Simfònica i la Banda Juvenil de l’Agrupació Musical Les Sitges de Burjassot oferiren dissabte passat a poqueta nit, en un abarrotat Centre Cultural Tívoli, culminà el programa d’activitats que Burjassot ha dedicat al llarg del mes de novembre a Santa Cecília. Un festival. El matrimoni entre el poble i la música –cultura– funciona. Ahí estava la Patrona amb la seua lira per a certificar-ho.

La Banda Juvenil durant l’estrena de ‘La festa de les trompetes’. Vicent Ruiz Sancho

A les ordes del mestre José Carlos Vidal Ramírez pujà el teló la Banda Juvenil amb l’estrena de l’espectacle ‘La festa de les trompetes’. Es tracta d’una selecció d’obra del compositor Leroy Andersosn adaptada a la música bandística. “Blue tango”, “La màquina d’escriure” i “Paper d’escat” conformen les tres peces d’este monogràfic de l’autor nord-americà ja incorporat al ric repertori de la societat artística.

Per la seua part, la Banda Simfònica, amb el mestre Javier López Salón al davant, també presentà novetats. Estrenà ‘Tuareg’. L’autora de la partitura, María Ángeles Cuerda Morales, és component de la formació burjassotina. Sobre l’escenari, els intèrprets també recrearen obra d’Steven Reineke, Alfred Reed i Manuel Morales. Tancaren l’actuació els himnes de Burjassot i de la Comunitat Valenciana.

Els músics debutants de la Banda Simfònica amb els diplomes. Vicent Ruiz Sancho

Poc abans, en l’intermedi del concert i en presència de l’alcalde de Burjassot, Rafa García, el president de l’Agrupació Musical Les Sitges, Paco Piñero, i el director de la Simfònica, Javier López Salón, entregaren un diploma acreditatiu als nous membres de la banda. Eixe mateix dia –presidit per la imatge de Santa Cecília– debutaren. El Tívoli es posà en peus. Enhorabona.

Els actes continuaren l’endemà –diumenge– amb la tradicional eucaristia en honor de la Patrona de la Música, en la parròquia de Sant Joan de Ribera, seguida d’una cercavila a través de diversos barris de la ciutat.