Burjassot exalta les seues falleres majors

La cerimònia marcà l’inici oficial de les festes josefines

Exaltació dels representants de les falles de Burjassot.

Exaltació dels representants de les falles de Burjassot. / A.B.

El Centre Cultural Tívoli de Burjassot, vestit amb les seues millors gales i ple fins a la bandera, acollí dissabte passat a la vesprada la solemne Exaltació de les Falleres Majors 2023 al llarg d’una trobada que marcava l’inici oficial de les festes josefines. Traca, flors i música de banda es deixaren sentir “inexorablement” en totes les demarcacions de la Ciutat de les Sitges com “l’anunci de la imminent primavera”.

Marta López i la xiqueta Irene Brotón, del casal de Plaça del Pouet; Lidia Amador i Paula Solaz, de Lauri Volpi; Silvia Pinilla i Olivia Baños, de Fermín Galán; Patricia Oteros i Andrea Cortés, de Mendizábal; Andrea Pastrana i Isabella Posac, d’Espartero; Elisa Torres i Blanca Comeche, de Cristóbal Sorní; Marta Gómez i Carla Tórtola, de Llibertat; Rebeca Urgell i Valeria Sánchez, de Mariano Benlliure; Nerea Navarro i Triana García, de Pi i Margall; Mireia Blánquez i Ayla Aleixandre, de Domingo Orozco; Noelia Armiñana i Tatiana Franco, d’Isaac Peral; Mónica Segura i Alba Sahuquillo, de María Ros, i Encarna Subiela, de Maestro Lope, ompliren de llum l’escenari del teatre municipal davant d’un públic entregat. Com a mantenidor, enguany s’encarregà de pronunciar el panegíric de les reines de la festa el faller Pepe Pastor Gimeno.

Les falleres majors –adultes i infantils– de Burjassot.

Les falleres majors –adultes i infantils– de Burjassot. / Vicent Ruiz Sancho

Els actes arrancaren a les portes del Tívoli amb la recepció que l’alcalde de Burjassot, Rafa García, i la regidora de Falles, Estefanía Ballesteros, juntament amb el president de l’Agrupació de Falles, José María Caballero, dispensaren a les màximes representants de les 13 comissions del municipi, acompanyades dels seus presidents i presidentes. Prèviament, una cercavila –que amenitzà l’Agrupació Musical Les Sitges– alegrà el paisatge des de l’església de Sant Miquel fins al centre cultural.

En el transcurs de la cerimònia, que presentà Rafa Martín, es procedí a la imposició d’insígnies de plata Ciutat de Burjassot que atorga l’ajuntament i a l’entrega de recompenses de l’Agrupació de Falles. Enguany la decoració de l’escenari estigué presidida per les imatges de la patrona del poble i alcaldessa perpètua, la Mare de Déu de la Cabeça; la creu renaixentista del monument de les Sitges i la Mare de Déu dels Desemparats. “Estem en Falles.”