Somiar l'impossible o l'hotel Rosa: homenatge a més de 50 anys de bona cuina a Dénia

El fet que existisca aquest refugi i el seu perfecte ou "poché" només s'explica per la valentia i l'esforç d'una dona, Rosario García Hermo

Federico Cervera, Corinne, Rosario i Patrick

Federico Cervera, Corinne, Rosario i Patrick / E. F.

Empar Ferrer

Empar Ferrer

Les voltes que pega la vida! Què li ho diguen a Rosario García Hermo, aquesta dona valenta nascuda en El Bierzo que va marxar a França, que va ser infermera i comare i que, en unes vacances en el 68, l'any de les utopies, va descobrir Dénia. Rosario "va ser realista i va demanar l'impossible" (lema del maig de la llibertat) i el seu somni es diu "hotel Rosa".

Que sí, que la vida fa moltes voltes. Voltes i voltes fins a arribar al rovell, a la crema deliciosa de l'ou escumat o escalfat en el seu difícil i perfecte punt.

M'explique: Hotel Rosa. Sopar de "Casa meua és casa teua", l'encertat homenatge de Els Magazinos a les famílies de la gastronomia de Dénia i la Marina Alta. Federico Cervera lliura a Rosario i als seus fills, Patrick i Corinne, el plat de ceràmica creat per Ana Uceda (de la gorgona i de la seua simbologia ja hem parlat). Comencen a servir els plats. I arriba l'ou "poché" amb cruixent, escuma de creïlla i tapenade de tòfona. El rovellet. Tan senzill i tan difícil. Dels millors ous escalfats que he tastat mai.

La periodista gastronòmica Marina Vega, Federico Cervera, Corinne, Rosario i Patrick

La periodista gastronòmica Marina Vega, Federico Cervera, Corinne, Rosario i Patrick / E. F.

I aquest prodigi que s'elabora en un preciós hotel boutique de les Marines em fa reflexionar sobre les voltes que pega la vida. Sobre el periple de Rosario. Sobre el magnetisme que va exercir en ella la Dénia del 68, envoltada de tarongers, de platges verges (un altre lema d'aleshores: "Sota les llambordes, la platja!") i de pescadors que varaven les seues barques en l'arena. Rosario va renovar la cuina local. Aquesta valenta dona va somiar l'hotel Rosa i el va omplir dels seus sabors, sabors mediterranis i francesos.

La guia Michelin va reconèixer a l'establiment com un dels millors hotels d'Espanya

La guia Michelin va reconèixer a l'establiment com un dels millors hotels d'Espanya / E. F.

El menú d'aquesta nit d'homenatge és fidel a l'univers culinari (vital) de Rosario. Acaba amb postres per a llepar-se els dits, autèntiques llepolies. El flam a baixa temperatura a l'estil Rosa i el coulant aftereight, amb cobertura de xocolate Valor, nucli de menta i gelat de vainilla són exquisits.

Un llegat gastronòmic personalíssim i meravellós

Tot està en el rovellet, en l'essència d'aquesta història que va començar l'any de les utopies, de demanar l'impossible, l'any en què una dona valenta va somiar un hotel que hui és un refugi, el lloc on el millor ou "poché" et fa descobrir un llegat gastronòmic personalíssim i meravellós.