La tercera jornada de les lligues professionals va concloure amb els triomfs de Montserrat, a escala i corda, i Oliva, al raspall. Una vegada jugades totes les partides, Benidorm i Alzira, respectivament, encapçalen en solitari les classificacions d'ambdues modalitats.

Oliva va conquerir el trinquet de Xeraco en guanyar (15-30) a Barxeta en el duel que tancava la jornada de la XXXVII Lliga Bankia de raspall-Trofeu Diputació de València. Vercher, Sanchis i Javi López tancaren tots els val que van tenir, a diferència de Moltó, Raúl i Ibiza. Els blaus van veure com els rojos donaren la volta en dues ocasions al resultat quan tenien el val a favor seu.

Al sèptim joc amb 15 iguals i val-30 per a l'equip barxetà, dos quinzes de Sanchis van capgirar el resultat i Oliva es va avançar per primera vegada a la partida. A partir d'ací, els de la Safor van guanyar tots els jocs, destacant al final amb vuit quinzes seguits, gràcies a un gran Javi López i a les canonades de Vercher.

Ara, Alzira lidera la taula classificatòria amb sis punts, seguida d'El Genovés amb cinc unitats. La victòria d'Oliva li atorga dos punts per acumular tres en total i col·locar-se tercers Per la seua banda, Barxeta es veu superada pels de la Safor i queda quarta amb dos punts. No obstant això cal recordar les partides ajornades -tots els equips tenen un duel menys a excepció dels dos primers- a la segona jornada a causa del mal oratge. Xeraco amb un punt i Villanueva de Castellón tanquen la classificació.

Pel que respecta a la XXIX Lliga Bankia d'escala i corda, la tercera data va finalitzar amb la derrota (20-60) de Dénia davant Montserrat a Benissa. Així, Marc, Jesús i Álvaro Gimeno aconsegueixen el primer triomf lliguer.

Amb este resultat, Dénia es queda en la part baixa del grup amb cap unitat en dues partides -igual que Almussafes-, ja que va descansar la darrera jornada, mentre que Montserrat puja a la tercera posició amb quatre punts, els mateixos que Murla i Vila-real. Al primer lloc se situa Benidorm amb sis punts en tres partides guanyades i Pedreguer marxa quint amb tres unitats.