Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Revista cultural valenciana

Lletraferits

Lletraferits

Lletres, art i passió. Així ens agrada definir el Lletraferit, una revista cultural valenciana feta en valencià, d'unes 84 pàgines i periodicitat semestral. Els dos números anuals ixen en primavera i tardor, i es poden comprar en llibreries i quioscos especialitzats, així com per internet sense despeses d'enviament.

El motiu que ens impulsa a fer el Lletraferit és clar: tots els que formem part del seu Consell Editorial estem ferits de lletra, som amants de l'exquisidesa literària en totes les seues formes, ja siga la de les grans històries novel·lades o la dels bons articles periodístics, i volem compartir i traspassar eixa passió a tots aquells als que també els pica el cuquet de les lletres convertides en art. Però el Lletraferit no és només una revista literària o de llibres, sinó que la seua temàtica és molt més diversa, incloent una gran varietat d'aspectes culturals. El seu contingut consta de tres grans components: els reportatges, les entrevistes i les seccions habituals. Pel que fa als reportatges, primen els temes literaris, històrics, etnogràfics, artístics i urbanístics, com, per exemple, els que ja s'han publicat sobre Patrick Leigh Fermor, l'exili austriacista valencià, l'obra de l'arquitecte Rafael Guastavino, la història dels valencians arrossers al Guadalquivir o el barri del Carme en els setanta. Les entrevistes es mouen en el mateix àmbit, amb vocació simultània de valencianitat i universalitat, de manera que fins el moment s'han entrevistat artistes i escriptors com Carsten Jensen, Dennis Lehane, Jacinto Antón, Paco Roca, Moisés Mahiques i Pau Martínez o, també, un grup de periodistes de RTVV. Finalment, les seccions habituals, d'extensió més breu, són 12, destinades a parlar de literatura, art, arquitectura, urbanisme, història, viatges, natura, flora, cinema i televisió, música valenciana, futbol, gastronomia i erotisme.

La nòmina de periodistes i escriptors implicats és àmplia i combina una part fixa, amb autors com Vicent Molins, Toni Sabater, Vicent Chilet, Felip Bens, Josep Vicent Miralles o jo mateix (Vicent Baydal), amb col·laboradors com Carles Fenollosa, Àgueda Vitòria, Marc Gomar, Andreu Sevilla, Juli Amadeu Àrias, Lluís Fornés o Manuel Pérez. En el pròxim número també participaran Esperança Costa, Amaia Crespo, Lucrècia de Borja, Alexandre Serrano i Andreu Escrivà. En ell, a banda de les seccions citades, en què hi haurà una mirada especial a la ciutat de Gandia, podreu trobar un dossier especial sobre la màfia siciliana i napolitana. També hi haurà, entre d'altres, dos entrevistes amb l'escriptor Philip Hoare i el cuiner Ricard Camarena, i reportatges sobre la construcció naval tradicional i el protagonisme valencià d'alguns dels fets més destacats de la Segona Guerra. Estarà a la venda a l'octubre i és que en el Lletraferit continuem creient en el paper, en les revistes fetes en paper. Els peixos de la mar es poden vore en un documental, però no és el mateix que bussejar i vore'ls amb els teus propis ulls. Salvant les distàncies, pensem que un ordinador o una tauleta encara no poden substituir el plaer sensorial i el magnífic hàbit cultural de llegir en paper.

Compartir el artículo

stats