Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

QÜESTIÓ DE PRIORITATS a Massalavés?

QÜESTIÓ DE PRIORITATS a Massalavés?

Si un ajuntament demana la construcció d'un centre educatiu nou és perquè el poble és segur que el necessita. Ara bé, ha de tindre els terrenys o tindre previst comprar-los. Perquè l'alcalde de Massalavés pretén posar en 2.500 m² allò que en la normativa s'exigeix, que són 5.500 m².

Fa uns quants dies, vam tindre a Massalavés una reunió del PSPV-PSOE oberta, per aclarir algunes qüestions que preocupen als companys d'aquesta població. Invitàrem a Inma Sánchez, secretària de la CEN del PSPV-PSOE i assessora del secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler.

A la reunió va assistir el Sr. alcalde de Massalavés del PP, Gregorio Andrés,demanat un centre nou sense tindre els terrenys ni previst comprar-los.

Contà que va sol·licitar una ajuda a la Diputació per a eficiència energètica, però el projecte que presentà era per a canviar sanitaris i per al pati del col·legi. La Diputació, evidentment, no li va donar els 80.000 euros que sol·licitava.

Què pretén Sr. Alcalde? Serietat, si no es té suficient espai, compre'n, o millore les instal·lacions existents. Qüestió de prioritats. Ha preguntat a l'AMPA o al Consell?

Una altra qüestió que sorgí en la reunió fou la informació que arribà als pares/mares per whatsapp, enviada pel director del centre sobre la jornada flexible, on diu:

«Jornada flexible:

Desde principio de curso se estubo trabajando y averiguando el procedimiento para pedir la jornada flexible al centro. Las actividades podian ser realizadas por los maestros o por unos monitores. Hubo varias reuniones para que el ayuntamiento pagara los monitores para la realización de las actividades extraescolares. Debemos decir que desde el primer momento el ayuntamiento estuvo predispuesto a pagar a los monitores pero como finalmente no se aprobaron los presupuestos por diferencies entre los partidos políticos no se pudo destinar una partida económica para el pago a monitores. El claustro también decidió no hacer las actividades porque ya se cumple la jornada laboral por la mañana.»

Però la llengua no té os. Els veïns i les veïnes de Massalavés han de saber que la jornada flexible és una petició que naix d'un pla específic presentat pel claustre de professors. Pla que ha de tindre en compte les necessitats socials, personals o acadèmiques de l'alumnat i que ha de ser aprovat per 2/3 parts del Claustre, posteriorment 2/3 parts del Consell i finalment pel 55% dels vots favorables de la totalitat del cens de pares i mares.

Si el professorat no vol, no pot anar endavant aquest pla per a implantar la jornada flexible. Per tant, Sr. Alcalde i Sr. Director, no facen política de l'educació. Sr. Alcalde faça els deures, prioritze i treballe per aconseguir el que necessiten com a poble a Massalavés.

Compartir el artículo

stats