El Centre de Desenvolupament Rural (CDR) de la Safor ha posat en marxa en 2021 un programa nou. Amb el nom de Jovent Rural 3.0, el CDR la Safor pretén reduir la bretxa digital dels joves, de 12 a 20 anys, per evitar l’exclusió laboral, formativa i de relació amb l’administració pública.

S’està elaborant un diagnòstic de la realitat dels joves a través d’una enquesta a l’alumnat dels IES Joan Fuster de Bellreguard, Vall de la Safor de Vilallonga i a l’FP la Safor de Beniarjó. També es passarà una enquesta als docents dels centres i als ajuntaments per detectar les necessitats del jovent de la comarca.

A través de les enquestes es vol saber quines són les necessitats formatives, de connectivitat a Internet i d’equips perquè el jovent estiga connectat a les tecnologies digitals de la informació. Amb els resultats, el programa intervindrà per formar al jovent de centres educatius públics de la Safor en l’us de les plataformes i/o ferramentes de formació utilitzades per l’administració educativa.

També s’impulsarà que els ajuntaments habiliten espais públics de connexió a Internet amb dispositius i bona connectivitat.

Aquest programa del CDR la Safor està subvencionat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.