Oliva commemora el Dia Internacional dels Museus amb dues jornades de visites guiades

Les activitats es celebren el dijous 18 i el divendres 19

Una imatge del Museu Etològic d'Oliva

Una imatge del Museu Etològic d'Oliva / Levante-EMV

Ana Guerrer

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional dels Museus, el TEM Oliva Ciutat Comtal II i la Regidoria de Museus i Patrimoni Artístic, encapçalada per Julio Llorca, en col·laboració amb l'Associació Cultural Centelles-Riusech, han organitzat unes jornades especials de visites guiades als diversos museus i espais del Palau, amb l'objectiu de promoure el coneixement de la història i la cultura d'Oliva.

El dijous 18 de maig, el Taller turístic del Labora, Oliva Ciutat Comtal II, realitzarà un seguit de visites guiades i rutes entre els diferents museus, que tindran lloc de 10.30 h a 13.30 h.

El divendres 19, en col·laboració amb l'Associació Cultural Centelles-Riusech, es durà a terme una visita guiada completa dedicada al Palau. L'inici de la visita serà al Museu Etnològic, on s'explicarà l'exposició "El Patrimoni documental del Palau dels Centelles d'Oliva", a càrrec dels materials d'E. Fisher-V. Lauritzen. Aquesta exposició estarà oberta fins al 2 de juliol.

Posteriorment, es visitarà el Museu Arqueològic, on es podran admirar peces originals del Palau, i seguidament es recorreran els espais recentment restaurats de la Torre de la Pólvora i la Torre de la Comare.

Julio Llorca, regidor de Museus i Patrimoni, ha expressat: "La celebració del Dia dels Museus és una oportunitat perfecta per donar a conéixer la gran oferta museística que tenim a Oliva. Amb aquesta programació d'activitats complementàries, les visites es converteixen en una experiència encara més atractiva".

A més de les visites anunciades que tindran lloc a l'Enginy, la Torre de la Comare, el Museu Arqueològic i el Museu Etnològic, cal recordar que també és possible visitar el Museu de la Il·lustració, el Forn Romà i l'exposició permanent de l'actor Vicente Parra, acudint al Museu de la Il·lustració o posant-se en contacte amb el telèfon 962851253.

Per a més informació i inscripcions a les activitats del Dia Internacional dels Museus, podeu visitar el web www.olivamuseus.com o contactar amb la Regidoria de Museus i Patrimoni Artístic de l'Ajuntament d'Oliva.