Save the Children inicia, un any més, amb motiu de la fi del curs escolar la seua campanya d'estiu de campaments i colònies urbanes per a xiquets d'entre 3 i 17 anys que es troben en situació de risc de pobresa o exclusió. Enguany seran 647 els xiquets i xiquetes de tota la Comunitat Valenciana que podran gaudir d'aquestes activitats durant els mesos de juliol i agost, on tracten de donar unes vacances dignes a estos xiquets que viuen a contextos socials en dificultats.

En el conjunt de l'Estat espanyol, seran més de 2.000 xiquets i xiquetes de diferents ciutats espanyoles els que participaran als mateixos programes a altres ciutats espanyoles.

Els campaments i colònies urbanes de l'ONG ofereixen a aquests xiquets en situació de risc de pobresa o exclusió social, les famílies dels quals no poden pagar aquestes activitats o no tenen amb qui deixar-los mentre treballen, la possibilitat d'acudir a estos espais segurs dedicats a l'oci i al temps lliure amb activitats lúdiques, culturals, excursions a la piscina. A més, allí se'ls proporcionarà almenys un menjar complet al dia.

El director de Save the Children a la Comunitat Valenciana, Rodrigo Hernández, defén esta iniciativa ja que «els xiquets i xiquetes més vulnerables tenen els mateixos drets que qualsevol altre xiquet». «Nosaltres el que proporcionem són estos espais on puguen fer alguna cosa fonamental per a ells, com és jugar i divertir-se, i on puguen arribar a ser el que realment són: xiquets i xiquetes, sobretot aquells xiquets que enguany tampoc van a tenir vacances», insisteix Hernández.

L'organització Save the Children porta més de 20 anys realitzant aquests campaments i colònies urbanes per a xiquets i xiquetes en risc de pobresa o exclusió social a Espanya.