La plaça de la Verge de València es va convertir el passat dissabte en un genuí «centre comercial de les compres nadalenques solidàries». Milers de persones van tindre l'oportunitat d'encarregar els seus regals a la Fira de Nadal de Comerç Just organitzada per la Coordinadora Valenciana d'ONGD, on els clients van poder adquirir articles als quals s'ha respectat el medi ambient i els drets dels treballadors i treballadores per a la seua producció.

Els visitants a la fira -a la que van participar les ONGD Cáritas, Ecosol, Petjades, La Tenda de Tot el Món, Oxfam Intermón i Solidaridad Internacional PV- van poder omplir les seues bosses de compres amb cistelles nadalenques, pesebres i altres artesanies, joguets, literatura inantil, roba, complements, aliments, productes de cosmètica o articles per a la llar, entre altres.

La Coordinadora Valenciana d'ONGD, amb les diferents entitats que van participar a la fira, va voler fer una crida per a fomentar el Comerç Just durant les festes de Nadal, que respecte els drets dels treballadors i treballadores i el medi ambient.

«En unes dates a les que s'espera una despesa mitjana per llar d'uns 600 euros, és important que recordem que hi ha alternatives per a consumir pensant en el treball i les vides de les persones que produeixen allò que comprem, en els seus drets, en el respecte a la infància, la igualtat d'homes i dones, i la preservació de la natura», assenyalà la portaveu de la coordinadora, Cristina Ramón.

«El Comerç Just no és una qüestió de caritat, és justícia. És una ferramenta de lluita contra la pobresa amb la qual es garantitza el pagament d'un preu just a les persones productores. Més de dos milions de persones es guanyen la vida dignament amb el Comerç Just en comunitats de 75 països», va afegir Ramón.

A la Comunitat Valenciana hi ha una vintena de tendes i punts de venda de Comerç Just. A més, els seus productes també estan a tendes online o grans superfícies.