Un centenar de voluntaris de la Universitat Politècnica, la Universitat de València i del projecte "Despierta Sonrisas" de la Fundació Iniciativa Social van treballar braç a braç amb les famílies i docents dels CEIP San José de Calasanz i Juan Manuel Montoya en la jornada de voluntariat #enmicoletodospintan.

L'activitat tenia com a finalitat rehabilitar i pintar amb il·lustracions infantils els murs i patis d'eixos centres que es trobaven en molt mal estat de conservació. D'eixa manera s'ha aconseguit millorar l'aspecte de les instal·lacions perquè tants els alumnes, famílies i professors se sentiren més a gust en el seu dia a dia, creant un clima més favorable per a l'educació i integració.

Esta activitat s'emmarca dins del Programa de Voluntariat Educatiu de la Fundació Iniciativa Social, una entitat valenciana que promou majors oportunitats educatives per a famílies i menors en situació de desavantatge. Al llarg de l'any l'entitat treballa en eixos centres per al ple desenvolupament educatiu de menors en situació de vulnerabilitat mitjançant la col·laboració d'estudiants universitaris.