Dir Nadal, entre altres coses, és dir regals. És l'època de l'any en la qual expressem el nostre afecte a la família i els amics amb un obsequi. I cada vegada més s'opta per productes de Comerç Just, articles fets per xicotets productors i treballadors en països en vies de desenvolupament amb la finalitat de reduir la pobresa en eixes nacions a través d'un tracte més just i beneficiós per a totes les parts.

Estos productes es poden trobar en multitud de botigues. La Tenda de tot el món és un exemple: una ONGD del Port de Sagunt que té una variada oferta. «Per Nadal canviem una mica la dinàmica habitual, apareixen productes típics d'aquesta època, com els torrons, tant els tradicionals com alguns més nous com el torró a la pedra fet amb emplafona o els torrons artesans de xocolate que elabora un obrador en un poble de Terol amb cacau i sucre de Comerç Just i productes de proximitat, també s'amplia la gamma de bombons i tòfones, i s'elaboren cistelles i lots de Nadal de molt diferents preus per a regal institucional d'empreses i entitats. És també una època on tota la gran varietat d'artesania elaborada en les cooperatives de Comerç Just cobra molta importància com a regal, inclosos els pesebres de fusta d'olivera de Palestina o de ceràmica de cooperatives del Perú, El Salvador o l'Índia, i en els últims anys no hi ha dubte que els pijames i els calcetins de cotó ecològic s'han fet buit com una bona opció per a fer un regal amb justícia i valors», afirma Pilar Carceller, de l'equip de coordinació de la Tenda de tot el món.

La varietat de productes de Comerç Just és molt gran. Des dels d'alimentació, la majoria BIO, als d'artesania elaborats per xicotetes cooperatives on fonamentalment treballen dones, més vulnerables i amb una comercialització més complicada. La diversitat és el que prima donada la multitud d'orígens, mocadors, productes de decoració, tot tipus de complements i bijuteria, joguets, papereria, veles i encens, instruments musicals, cistelles€ També podem trobar cosmètica, i roba i uns altres tèxtils per a serigrafiar com a samarretes i bosses per a jornades i campanyes.

Els productes de Comerç Just tenen la mateixa qualitat que qualsevol altre. «Hem arrossegat l'estigma que els articles de Comerç Just són més cars, i només ens faltava que també fora el de la baixa qualitat€ Entenc que pot ser motivat perquè en els primers anys, fa ja més de 50, es venia fonamentalment en mercats ambulants i l'artesania era molt bàsica i ètnica, però la qualitat ha anant augmentat molt», assenyala Pilar Carceller.