L'Àrea d'Economia Solidària de Càritas València duu a terme un programa d'orientació socio-laboral que consisteix a dotar a les persones participants d'eines i coneixements que els faciliten el seu acostament a les empreses en les quals busquen ocupació.

La iniciativa de l'ONG catòlica va a dirigida a persones que es troben en procés de cerca d'ocupació i que han sigut derivades pels diferents projectes de Càritas València i els equips d'ús de la diòcesi.

La seguretat en si mateixes, el coneixement del mercat laboral, la utilització d'aplicacions que els puguen ser útils, la utilització de les xarxes socials amb caràcter professional, la creació de pàgina web per a promocionar-se en el mercat laboral i les entrevistes per potencials empreses ocupadores en la fira d'ocupació són algunes de les habilitats amb les quals es compta dotar als participants a l'Escola d'ocupabilitat.

Xarxa de contactes

El programa d'orientació sociolaboral de Càritas València té com a objectiu que les persones participants es motiven i creen una xarxa de contacte entre elles. També pretén que reflexionen sobre el seu objectiu professional i creuen la seua pròpia marca personal, així com que aprofundisquen en la cerca laboral a través de les noves tecnologies i que coneguen els diferents processos de selecció que existeixen.

Finalment, perseguix que tinguen l'oportunitat d'accedir a una roda d'entrevistes en la pròxima fira d'ocupació.