Caixa Popular ha reforçat la seua col·laboració amb les administracions i les entitats socials davant l'emergència sanitària produïda per la Covid-19 i ha facilitat l'emissió de targetes prepagament per a abonar la prestació que reben les famílies més vulnerables.

La cooperativa de crèdit ha col·laborat amb diferents ajuntaments valencians per a l'emissió d'estes targetes per a fer arribar les ajudes a les famílies en situació de major vulnerabilitat, com poden ser les ajudes de menjador que reben alguns escolars o les dels serveis socials. L'emissió de targetes prepagament es va iniciar amb Càritas, fa més de tres anys, per a dignificar als col·lectius més desfavorits que acudien als economats per a cobrir les seues necessitats bàsiques. Amb la crisi del coronavirus, més de 150 famílies de la Safor s'han incorporat a este sistema amb les targetes de Caixa Popular que emet Càritas.

Estes targetes, que no obliguen a tindre un compte bancari ni a ser client de l'entitat financera que les emet, han possibilitat l'accés a la prestació a les persones més vulnerables i ha reduït l'ús dels diners en efectiu davant l'emergència sanitària. El seu ús està restringit als comerços locals.