Síguenos en redes sociales:

Metges del Món es llança als carrers per a atendre els més vulnerables

L'ONG emprén accions per ajudar a persones sense llar o prostituïdes a evitar el contagi del virus

Metges del Món es llança als carrers per a atendre els més vulnerablesmetges del món cv

Habitualment l'ONG Metges del Món és més coneguda per la seua tasca al voltant de tot el planeta. Els seus metges voluntaris treballen ja des de fa 25 anys per a atendre a persones en dificultats en països d'Àfrica, Amèrica o l'Orient Mitjà. Per això, compten amb una ampla trajectòria tractant diferents epidèmies. Ara, en mig de la crisi provocada pel coronavirus a Espanya, integrants d'esta entitat s'han llançat als carrers de València i Alacant per a ajudar, amb els seus coneixements en este tipus d'emergències, a les persones més vulnerables del nostre entorn social.

D'esta manera, Metges del Món Comunitat Valenciana, malgrat els riscos que comporta esta nova situació, ha atés durant estos dies de confinament a persones que pateixen tot tipus de barreres per a accedir als recursos, sobretot a l'atenció sanitària. Es tracta de col·lectius molt vulnerables com són les persones sense llar, les que tenen problemes de salut mental o de consum de substàncies, les dones prostituïdes en situació d'explotació social, les víctimes de violència de gènere o les persones migrants en situació administrativa irregular. En una situació excepcional d'emergència en salut, amb l'obligatorietat del confinament i amb la recessió econòmica que s'albira, la seua situació és encara molt més vulnerable.

Per això, per a poder continuar donant suport a estes persones estos dies, Metges del Món ha adaptats els seus projectes d'inclusió social de València i Alacant a la nova situació. Així, ha iniciat un procés d'atenció de necessitats bàsiques amb el repartiment d'aliments i materials d'higiene, a més de facilitar espais per a la neteja personal d'estes persones.

Seguiment sociosanitari

També ha realitzat un seguiment sociosanitari individualitzat per a detectar problemes de salut física i mental, promocionant conductes de prevenció, autocura i reducció de risc per minimitzar les possibilitats d'empitjorament del seu estat de salut i el possible contagi de la Covid-19.

A tot això s'afig el suport psicosocial mitjançant atenció psicològica i psiquiàtrica telefònica i presencial que ha fet l'ONG amb especial atenció i acompanyament a dones víctimes de violències.

Pulsa para ver más contenido para ti