La bretxa digital allunya de l'ocupació, encara més, a persones que estan en risc d'exclusió. «Disposar d'un dispositiu electrònic és determinant per al futur laboral d'una persona que es troba en vulnerabilitat i tindre connexió a internet és una porta de contacte amb el món en les seues diferents dimensions: amb el món laboral, educatiu, amb les relacions socials, etc. Si no el tens, simplement, quedes fora», explica Lorena Hernández, responsable dels programes d'ocupació en Acción contra el Hambre.

L'estat d'alarma va fer que Acción contra el Hambre adaptara ràpidament tota la seua intervenció per a continuar treballant amb les persones en situació de vulnerabilitat en remot: «Ací va ser quan ens trobem de ple amb la bretxa digital, perquè observem que afectava moltes famílies. No disposaven d'equips informàtics o dispositius electrònics, o bé mancaven d'internet o de les competències digitals necessàries perquè pogueren continuar participant en els nostres programe», afig Hernández.

Donació de targetes de dades

En este sentit, perquè no es produïsca eixa desconnexió digital i no s'engrandisca l'exclusió social que ja viuen, Acción contra el Hambre ha entregat targetes de dades a famílies que estan en risc d'exclusió i oferix formacions perquè adquirisquen competències digitals i milloren la seua ocupabilitat a través de la pàgina www.vivesemplea.org.