La delegació valenciana de Cooperación Internacional ONG (CIONG) ha suspés definitivament els seus programes de voluntariat internacional per a este estiu com a conseqüència de la crisi de la Covid-19. En el programa participaven 40 joves que anaven a viatjar com a voluntaris a Gàmbia i Senegal per a recolzar projectes educatius i reforçar l'atenció en un hospital.

Els joves anaven a viatjar a partir del mes de juny a Bignona (Senegal) per a formar part del programa d'escola d'estiu amb l'objectiu de reforçar l'aprenentatge de l'alumnat de l'escola de primària de Kadiamor que l'ONG ha reconstruït en eixa localitat als últims tres anys. També formaven part del grup estudiants de Medicina i Infermeria valencians que anaven a recolzar l'atenció en l'hospital local. A Gàmbia, el voluntariat s'ha centrat fins ara en els treballs de reconstrucció d'una escola infantil a la localitat de Kololi.

El treball amb eixes comunitats continua, no obstant, a distància amb la financiació de beques per a cobrir l'escolarització de xiquets i xiquetes amb menys recursos, i també amb recolzament econòmic a les famílies més afectades per la pandèmia. «Són comunitats que viuen fonamentalment de l'agricultura i de la ramaderia, però també, sobretot en el cas de Gàmbia, del turisme. Ara, amb el tancament de fronteres, en molts casos estan passant fam», afirma Pablo Romero, gestor de projectes de CIONG.

Ajudes a famílies valencianes

L'ONGD també està bolcant-se amb 24 famílies que estan passant greus dificultats en la ciutat de València a causa d'esta crisi provocada pel coronavirus. Ho fan en col·laboració amb el col·legi Jesús María Fuensanta, el CEIP Raquel Payá i l'associació Brúfol del Cabanyal, facilitant ajuda econòmica per a comprar aliments i béns de primera necessitat. Al programa participen un total de 20 persones voluntàries.