Payasospital ha iniciat una campanya solidària de venda de màscares higièniques reutilitzables per a la protecció del coronavirus amb l'objectiu de recaptar fons que garantisquen la continuïtat de les visites dels seus artistes als menors ingressats en huit hospitals de la Comunitat Valenciana. «Com a conseqüència de la crisi de la Covid-19, Payasospital perdrà enguany el 40 % dels seus ingressos previstos. Davant esta realitat, fins que puguem recuperar altres fonts de finançament, ens hem proposat captar fons a través d'esta campanya online», comenta Sergio Claramunt, director artístic de Payasospital.

Des de fa més de 20 anys, Payasospital visita amb pallassos professionals, les habitacions dels xiquets i xiquetes ingressats en els principals hospitals públics de la Comunitat Valenciana. Durant el confinament els pallassos han continuat portant la seua alegria als xicotets pacients a través de videotelefonades, directes i vídeos amb actuacions per a ells, els seus familiars i acompanyants.

Han realitzat almenys 218 vídeos per a nounats, menors de 3 a 5 anys, de 6 a 9 anys i de més de 10 anys, els quals han tingut un total de 14.471 visualitzacions en el seu canal de Youtube. «També hem elaborat vídeos dedicats exclusivament al personal sanitari per a donar-los les gràcies per la seua labor. En ells els hem oferit recolzament moral i moments de distensió per a alleujar per un instant la forta tensió viscuda en la seua labor contra la Covid-19», assenyala Claramunt.

Les seues actuacions també han arribat als xiquets hospitalitzats a través de 9 directes realitzats per Instagram, i de més de 100 videotelefonades realitzades directament als pacients oncològics de l'Hospital La Fe i l'Hospital Clínic, de València, i l'Hospital General d'Alacant, en una primera fase, i després als menors ingressats a l'Hospital Dr. Peset i lHospital General de Castelló.

Màscares que fan riure

Les màscares solidàries de Payasospital estan fabricades per l'empresa valenciana Creacions Euromoda que col·labora també amb la seua venda online i distribució. L'estampat porta una il·lustració de la dissenyadora Lina Vila (StockLina), qui també col·labora de manera altruista, amb este projecte.

«Són màscares de qualitat, Tipus 3, de 4 capes, llavables i reutilitzables que complixen amb la normativa sanitària vigent. Les oferim en packs de 2, tant per a adults com per a xiquets, en dos models, a través de la web: mascarillasquehacenreir.org. El 100 % del benefici de la venda d'este producte solidari es destinarà al nostre programa de visites als xiquets i xiquetes hospitalitzats», explica Sergio Claramunt.

La campanya «Màscares que fan riure» ha començat esta setmana i s'estendrà fins al 10 de juliol quan Payasospital espera superar la meta de venda de 4.000 màscares. Entretant, fins que les autoritats sanitàries els permeten tornar als hospitals, continuaran portant somriures amb els seus vídeos i videotelefonades als xiquets i xiquetes hospitalitzats.