En la quarta setmana d'aïllament a Espanya i malgrat el desproveïment generalitzat d'equips de protecció individual, més coneguts com EPI, Farmamundi continua proveint a diverses entitats socials i actors humanitaris per a millorar la protecció enfront de la *ovid-19 i guanyar-li la batalla.

Entre elles, es troba també Càritas Espanyola, que ja està repartint els equips de protecció entre els seus agents de les 70 Càritas Diocesanes de tot el país. Concretament s'han subministrat 2 palets, uns 268 quilos entre màscares, guants, gel hidro-alcohòlic i termòmetres d'infrarojos a distància sense contacte, que s'han repartit entre les seus de Càritas.

Persones més vulnerables

L'ONGD catòlica està treballant per a mantindre i reforçar els seus programes, amb l'objectiu de garantir l'acompanyament a les persones més vulnerables davant els impactes sanitaris, socials i econòmics d'aquesta crisi amb garanties de seguretat i protecció per a aquestes persones, els treballadors i el voluntariat. «Estem prioritzant les intervencions en favor dels col·lectius en major situació de vulnerabilitat enfront de la covid-19, com són les persones majors, sense llar i famílies en situació de vulnerabilitat», explica Alberto Puyo, director de Gestió i Administració de Càritas.

Davant l'impacte del coronavirus en els sectors socials més vulnerables, Càritas està reforçant els seus itineraris d'acompanyament a les persones en situació de major precarietat, tant a través de noves tecnologies per a la comunicació com amb l'obertura de nous espais per a ús residencial i l'assistència domiciliària.

Dins de la resposta a aquesta crisi, ha posat en marxa unpla de seguretat i protecció per a les seues 85.000 voluntaris i 5.600 treballadors, a més d'enfortint la seua xarxa de suport comunitari. comunitario.