Des que es decretara l'Estat d'Alarma el passat 14 de març un centenar de persones que estaven realitzant el seu itinerari d'inserció soci laboral en la Fundació Novaterra han trobat una ocupació. L'entitat va reconvertir una activitat purament presencial a 100% virtual. Videoconferències per tots els canals i plataformes possibles, classes grupals, tutories individualitzades, entrenament telefònic per a superar entrevistes de treball i fins a tutorials pràctics de cuina han sigut les eines que han permés un resultat notable: més d'un centenar de persones treballant en mesos on l'atur ha superat el 14%, segons l'última Enquesta de Població Activa

La pandèmia va interrompre sense previ avís dos cursos de formació per a l'ús d'un programa que estaven cursant una vintena de persones per a ser auxiliar de cuina i cambrera de saló i habitacions, dos sectors que la crisi ha deixat pràcticament en mínims. Tots dos cursos han pogut ser finalitzats i en l'actualitat de les 20 persones més d'un 70% es troben ja treballant.

A més, 250 persones han continuat el seu itinerari d'inserció soci laboral durant la pandèmia i s'han gestionat més de 80 ofertes de treball per a empreses valencianes de manera completament gratuïta des del seu servei d'intermediació soci laboral.

També s'ha obert una quarta seu de Novaterra a Alzira i quatre dones han iniciat els seus projectes d'emprenedoria dins del programa dona 'Emprèn', inspirat pel Nobel de la Pau Muhammad Yunus i en col·laboració amb Caixa Popular.

Les empreses del grup Novaterra també han adaptat els seus serveis ràpidament a serveis essencials bàsics en època de la covid-19. Després de la cancel·lació total d'esdeveniments, Novaterra Servei d'àpats sostenible ha passat a portar la gestió central de diversos centres temporals per a persones sense llar, ocupant-se de la neteja, bugaderia, consergeria, manteniment i servei d'alimentació, i a més brindant un servei d'inserció soci laboral als seus residents.