Acompanyar a la s persones ingressades per covid-19estes festes de Nadal és l’objectiu de la campanya #LacancionMásImportante promoguda per la Fundación Músicos por la Salud. Aportar moments d’alleujament i benestar a través de la música per a aquests malalts que no poden rebre visites ni estar amb els seus familiars és la missió.

«No sabem com serà el món post pandèmia, però diàriament, comprovem que el covid ha arribat per a transformar la vida de tots nosaltres. L’esclat de la pandèmia i les mesures per a controlar-la estan configurant un escenari inèdit fins hui i ha fet emergir noves necessitats socials, produint canvis», afirma la fundació valenciana.

Dins d’esta campanya de Músics per la Salut, hospitals i centres reserven en la seua programació anual habitacions i zones comunes per a microconcerts.

Durant estos mesos de pandèmia, Amaral, Pablo Alborán, Dani Martín, Rozalén, Leiva, Coti, Kiko Veneno, Efecto Mariposa, Álex Ubago, Ismael Serrano, David Summers, Izan, David Otero, Conchita, Jorge Drexler, Depedro i Vanesa Martín, entre altres, fins ara han celebrat microconcerts i concerts solidaris en diferit en els principals hospitals d’Espanya.

#LaCancionMásImportante compta a més, amb microconcerts en directe on els músics interactuen amb residents en temps real des de la seua casa.

Músics per la Salut afirma que «estem aconseguint portar a través de la música moments d’alleujament i respir per a minorar la situació d’aïllament de pacients i residents, a causa de les restriccions d’accés motivades per la covid-19. Tenim el suport dels principals col·lectius musicals d’Espanya com ara l’Asociación De Artistas Intérpretes o Ejecutantes (AIE), Sociedad General de Autores (SGAE), Asociación Española de Orquestas Sinfónicas (AEOS), Fundación Albéniz (Escuela Superior de Música Reina Sofía), entre altres».

La fundació valenciana assenyala que la pandèmia « ha generat una situació d’aïllament en hospitals i residències de majors» i argumenta que «els hospitals i centres sociosanitaris que no volien veure interromputs els microconcerts, ara més necessaris que mai, ens van demanar que adaptàrem els nostres microconcerts per a realitzar-los de manera online».

Contra la soledat

«Som conscients de la dificultat d’afrontar individualment la situació actual. Per això, estem aportant la fortalesa de la nostra xarxa d’entitats col·laboradores, actuant com a corretja de transmissió entre hospitals, centres sociosanitaris, ONG, col·lectius musicals, empreses i institucions», manté Músics per la Salut.

L’associació manté que «molts col·lectius musicals sensibles amb els problemes dels altres i que volen aportar amb la seua música ens estan cedint els seus concerts a la iniciativa #LaCanciónMásImportante perquè els fem arribar en diferit a xiquets, joves, adults i majors que estan aïllats en hospitals o centres sociosanitaris. Ara més que mai, sumem els nostres cors i actuem tots junts contra la covid», argumenta l’entitat.